Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia închide pe timpul nopţii trei puncte de frontieră pentru a se proteja de 'hoţii italieni'

Twitter.com
poliție Elveția

Autorităţile elveţiene din cantonul Ticino au decis ca pe timpul nopţii să fie închise trei puncte de trecere a frontierei între Elveţia şi Italia pentru a preveni pătrunderea pe teritoriul elveţian a hoţilor şi a altor persoane care trec ilegal graniţa, relatează publicaţia spaniolă ABC.

Măsura a început să fie implementată din noaptea de marţi spre miercuri şi se va aplica în mod experimental timp de şase luni la cele trei puncte de frontieră, unde trecerea nu va mai fi posibilă între orele 23:00 şi 05:00. În funcţie de rezultate, această măsură ar putea fi ulterior extinsă la alte 13 puncte de frontieră.

Responsabilii din Ticino au justificat această decizie prin raţiuni de 'securitate', în urma valului de furturi atribuite de autorităţile elveţiene persoanelor venite dinspre Italia, conform Agerpres.

Însă măsura a fost adoptată unilateral de cantonul Ticino, fără ca autorităţile acestuia să ofere explicaţii Italiei şi Uniunii Europene, fapt care a provocat iritare la Roma, unde ambasadorul elveţian a fost convocat marţi seară la MAE italian. A reacţionat inclusiv partidul naţionalist italian Liga Nordului, care consideră că 'măsura elveţiană nu are sens', întrucât 'securitatea nu se obţine blindând frontierele', iar 'închiderea graniţelor penalizează cetăţenii oneşti care doresc să se deplaseze în libertate'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.