Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episodul Bivolaru și Nicolescu se repetă - Greii PSD fac scut în jurul lui Liviu Dragnea

romanialibera.ro
Nastase, Mitrea, Dan Ioan Popescu Parchetul General 1997

Câteva zeci de persoane - printre care vicepremierul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, deputaţii Claudiu Manda şi Andreea Cosma - au venit luni în faţa sediului DNA pentru a-l susţine pe liderul PSD, Liviu Dragnea, care a fost citat într-un dosar de corupţie intrumentat de DNA.

Nu este primul episod de acest gen, când greii PSD fac scut de susținere pentru un lider social democrat. Amintim că în 1997, Gabriel Bivolaru, a fost însoțit la Parchet de Adrian Năstase şi Miron Mitrea. A urmat apoi episodul Constantin Nicolescu în 2011, când PSD, în frunte cu Victor Ponta, a organizat un miting în fața prefecturii, după arestarea baronului de Argeș.

Liviu Dragnea, susținut la DNA de greii PSD: un vicepremier, președintele Comisiei SRI, dar alți lideri PSD sunt în fața DNA / FOTO

Gabriel Bivolaru, fratele lui Gregorian Bivolaru, a ajuns prima dată în vizorul justiţiei în 1996, fiind acuzat de devalizarea BRD. Un an mai târziu, conducerea PDSR (actualul PSD), partidul din care făcea parte acesta, în frunte cu Adrian Năstase, Dan Ioan Popescu şi Miron Mitrea, s-a deplasat la Parchet pentru a-l susţine. Acest lucru nu l-a ajutat, iar în 2004 a fost încarcerat, ca urmare a unei sentinţe a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru păgubirea BRD cu aproape 50 de milioane de euro. Acuzaţiile aduse au fost de fals, uz de fals, înşelăciune şi evaziune fiscală.content-image

De asemenea, în 2011, câteva sute de simpatizanţi PSD s-au strâns în curtea sediului PSD Argeş, în semn de solidaritate cu preşedintele partidului, Constantin Nicolescu, în vremea aceea, arestat preventiv, acuzat de DNA de mai multe fapte de corupţie. Simpatizanţii PSD s-au adunat pentru a protesta împotriva deciziei judecătorilor care au decis arestarea preventivă a liderului PSD Argeş, Constantin Nicolescu. Victor Ponta, preşedintele PSD, s-a deplasat şi el la Piteşti pentru a-şi manifesta sprijinul pentru Nicolescu. Ponta a fost însoţit de lideri PSD precum Adrian Năstase, Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Nicolae Bănicioiu şi Titus Corlăţean.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.