Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan, încă un pas spre DICTATURĂ. Posturile TV ostile au fost INTERZISE

Davutoglu Erdogan

Un procuror turc a ordonat celui mai mare furnizor de televiziune prin cablu din ţară să scoată din grilă posturile afiliate unui rival al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, decizia alimentând suplimentar îngrijorările legate de încălcarea libertăţii presei în Turcia, înaintea alegerilor legislative de la 1 noiembrie, transmit DPA şi Reuters. 

Un comunicat emis joi de Digiturk, furnizorul în cauză, precizează că posturile vizate de interdicţie sunt anchetate pentru încălcări ale Constituţiei. 

Digiturk este principalul furnizor de servicii pay-TV din Turcia, având aproape 3 milioane de abonaţi. Măsura vizează posturile Kanalturk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugun TV, Yumurcak TV şi Irmak TV. 

Turkcell TV+, un serviciu de streaming online oferit de Turkcell, şi Tivibu, furnizat de Turk Telekom, a fost obligat deja, tot printr-un ordin al justiţei, să scoată aceste canale din grile. 

Posturile, printre care unele de ştiri şi un canal destinat copiilor, sunt afiliate mişcării clericului Fethullah Gulen, un predicator aflat în exil în SUA, fost aliat al lui Erdogan. 

Autorităţile îi consideră pe aliaţii actuali ai lui Gulen drept un grup terorist şi au luat măsuri împotriva a numeroase instituţii afiliate mişcării acestuia, printre care o bancă, şcoli şi instituţii media. 

'Acesta este efortul AKP (partidul lui Erdogan - n.r.) de a reduce la tăcere media de opoziţie înaintea alegerilor legislative', a comentat Ismet Demirdogen, membru al RTUK, organismul care reglementează audio-vizualul din Turcia. 'Ce poţi să obţii interzicând un canal de desene animate?', a afirmat, pentru Reuters, Demirdogen, reprezentant al Partidului Poporului Republican (CHP). AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.