Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan pune piciorul în prag la Washington: 'Vom acţiona fără să întrebăm pe nimeni'

Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a spus omologului său american Donald Trump în timpul vizitei sale la Washington că Turcia va acţiona "fără să întrebe pe nimeni" dacă se va confrunta cu orice fel de atac din partea miliţiilor kurde siriene YPG, informează joi mass-media turcă, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Aprobarea de către Trump, înainte de vizita lui Erdogan la Washington, a planurilor privind înarmarea YPG (Unităţile de Apărare a Poporului kurd) pe măsură ce acestea avansează către Raqqa, bastionul din Siria al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a afectat discuţiile între aliaţii NATO, însă şeful statului turc nu a criticat în mod direct planul la Casa Albă.

Trump, mulțumit că membrii NATO s-au angajat să îşi majoreze participarea financiară

Mai târziu, vorbind cu jurnaliştii la ambasada turcă, Erdogan a subliniat îngrijorările Turciei cu privire la YPG, considerată de Ankara o extensie în Siria a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie separatistă care duce o sângeroasă luptă armată împotriva Ankarei din 1984 şi este catalogată drept "teroristă" de Turcia şi de aliaţii săi occidentali.

"Le-am spus clar acest lucru: dacă există vreun fel de atac din partea YPG şi a PYD (aripa armată a YPG) împotriva Turciei, vom acţiona fără să întrebăm pe nimeni", a afirmat Erdogan citat de ziarul Sabah.

Recep Tayyip Erdogan a afirmat că Statele Unite au luat o decizie cu privire la operaţiunea pentru cucerirea Raqqa, însă Turcia nu poate participa la această acţiune militară având în vedere implicarea YPG. "Le-am spus ... noi nu considerăm cooperarea cu un grup terorist (în operaţiunea pentru cucerirea) Raqqa ca fiind ceva sănătos", a declarat Erdogan.

El a adăugat însă că se aşteaptă la un rol pentru Turcia în Siria. "Cred că ne vor bate la uşă cu privire la subiectul Siria", a mai spus preşedintele turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.