Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan va începe o campanie în favoarea schimbărilor constituţionale printre turcii din UE

www.mirajnews.com
Recep Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se pregăteşte să înceapă o campanie în favoarea reformei Constituţiei în rândul turcilor care trăiesc în Uniunea Europeană, a declarat duminică, la Conferinţa de Securitate de la Munchen, premierul Binali Yildirim, transmite DPA preluat de agerpres.

La o zi după ce a condus un controversat eveniment de campanie în oraşul german Oberhausen, Binali Yildirim a declarat că "se fac pregătiri" pentru un eveniment de campanie al lui Erdogan, fără a preciza însă unde va avea loc acesta. 

Germania este ţara care găzduieşte cea mai răspândită diaspora turcă. Aproximativ 1,4 milioane de turci care locuiesc în Germania sunt eligibili să voteze la referendumul privind modificarea Constituţiei, programat pentru 16 aprilie. 

Dacă va fi adoptată, reforma va extinde prerogativele lui Erdogan, care s-a folosit deja de starea de urgenţă introdusă după tentativa de lovitură de stat din iulie pentru a-şi consolida puterea prin derularea unei ample campanii de epurări împotriva oponenţilor regimului pe care îl conduce. 

Criticii spun că schimbările constituţionale vor slăbi echilibrul puterilor în stat şi rolul parlamentului, urmând ca puterea să fie concentrată la preşedinte. Reforma ar afecta de asemenea şi independenţa sistemului judiciar. 

În schimb, guvernul susţine că schimbările sunt necesare şi că vor aduce mai multă stabilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.