Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Escaladare a situației din Coreea de Nord: Ordin de pregătire a arsenalului nuclear

kim jong un

Arsenalul nuclear al Coreii de Nord trebuie să fie "pregătit în orice moment", a afirmat vineri liderul nord-coreean Kim Jong-Un, în reacţie la rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU care înăspreşte sancţiunile internaţionale împotriva Phenianului, scrie AFP, potrivit Agerpres.

"Trebuie să fim pregătiţi în orice moment să utilizăm arsenalul nostru nuclear", a declarat Kim Jong-Un citat de agenţia oficială de presă din Coreea de Nord, KCNA, într-o nouă afirmare a voinţei de a sfida comunitatea internaţională. 

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a impus miercuri o nouă serie de sancţiuni severe împotriva Coreii de Nord după ultimele teste nuclear şi balistic efectuate de regimul comunist. 

Această rezoluţie a Consiliului, prezentată de Statele Unite, a fost adoptată în unanimitate, inclusiv de China, singurul aliat al Phenianului. 

Preşedintele american, Barack Obama, a salutat imediat decizia Consiliului de Securitate, apreciind-o ca un răspuns "ferm, unit şi corespunzător" la un test nuclear - al patrulea din 2006 - şi o lansare a unei rachete efectuate pe 6 ianuarie şi, respectiv, 7 februarie de Coreea de Nord, încălcând mai multe rezoluţii ale ONU. 

La câteva ore după adoptarea rezoluţiei, Coreea de Nord, din ce în ce mai izolată în chestiunea arsenalului său nuclear, a tras cu proiectile cu rază scurtă de acţiune în largul coastelor răsăritene, potrivit Ministerului sud-coreean al Apărării. 

Autorităţile de la Seul au informat că şase proiectile cu o rază de acţiune între 100 şi 150 de kilometri au fost lansate în Marea Japoniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.