Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa e în DOLIU: Un politician care a scris ISTORIE a încetat din viață

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Fostul ministru austriac de externe, Alois Mock, a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, a anunţat joi formaţiunea sa politică Partidul Poporului (OeVP, conservator), la aproape 28 de ani după ce el a deschis simbolic Cortina de Fier împreună cu omologul său ungar Gyula Horn, tăind o bucată de sârmă ghimpată de la frontiera dintre Ungaria şi Austria, transmite agenţia DPA.

Alois Mock a devenit şef al diplomaţiei austriece în 1989, anul schimbărilor politice majore în Europa de Est, scrie agerpres.ro.

Citește și: Acuzat că a adus-o pe Denisa Manelista în starea asta, impresarul cântăreței rupe tăcerea

Pe data de 27 iunie 1989, Alois Mock şi omologul său ungar Gyula Horn - decedat în anul 2014 la vârsta de 81 de ani - au tăiat împreună o secţiune din gardul cu sârmă ghimpată de la graniţa dintre ţările lor, marcând astfel simbolic spargerea Cortinei de Fier care separase până atunci Europa în două blocuri politico-militare.

Câteva săptămâni mai târziu, circa 600 de cetăţeni ai fostei Republici Democrate Germane au profitat de aşa-numitul 'picnic paneuropean', organizat tot la frontiera austro-ungară, pentru a ajunge în Occident, acesta fiind preludiul căderii ulterioare a Zidului Berlinului.

Citește și: SCANDAL în Biserica Ortodoxă, la mănăstirea unde mai multe măicuțe au rămas însărcinate: Un călugăr a lăsat GRAVIDĂ o credincioasă / VIDEO

Alois Mock a participat de asemenea la negocierile pentru aderarea Austriei în Uniunea Europeană, aderare care s-a produs în anul 1995.

'În memoria muncii sale şi pentru respectul convingerilor sale, trebuie să-i urmăm modelul de a face Europa mai puternică şi să o scoatem din actuala criză', a declarat joi Sebastian Kurz actualul ministru austriac de externe şi lider al formaţiunii OeVP.

Citește și: Decizia INCREDIBILĂ luată de călugărul care a lăsat GRAVIDĂ o enoriașă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.