Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Victor Negrescu promovează România Digitală

Victor Negrescu, europarlamentarul anului 2015 la categoria Agendă Digitală, a organizat săptămâna aceasta două conferinţe pe tema sectorului digital, prin care a căutat să promoveze potenţialul României, dar şi să susţină dezvoltarea educaţiei şi competenţelor în domeniu.

"România este ţara europeană cu cel mai mare număr de specialişti certificaţi în IT raportat la populaţie. Pentru a deveni lideri în domeniu, însă, trebuie să investim în trei direcţii cheie: formarea competenţelor digitale atât la nivel şcolar cât şi pe parcursul vieţii, dezvoltarea companiilor şi produselor digitale româneşti şi sprijinirea inovaţiei şi cercetării prin alocarea unui buget de minim 1% din PIB. Pentru a face acest lucru trebuie să implicăm specialiştii români, să folosim expertiza ţărilor care au reuşit să dezvolte puternic sectorul IT&C şi să atragem fonduri dar şi granturi europene existente inclusiv la nivelul Comisiei Europene", a explicat Victor Negrescu, care este și ambasador al Comisiei Europene pentru competenţe digitale, în conferinţa pe care a organizat-o cu sprijinul Grupului de Lucru Digital Europe la Parlamentul European.

Totodată, Victor Negrescu, în calitate de expert al Fundaţiei Stânga Democratică, a organizat împreună cu Fundația Friedrich Ebert Stiftung România o dezbatere privind efectele digitalizării asupa pieței muncii şi drepturilor salariaţilor.

"Graţie partenerilor noştri, am putut organiza o dezbatere foarte interactivă la care au participat reprezentanţi ai mediului patronal, sindical şi ai societăţii civile din domeniul digital. Evoluţiile sectorului aduc beneficii pentru specialiştii IT în sensul unei salarizări mai bune şi creşterea beneficiilor sociale dar burnoutul, orele suplimentare, absenţa unei vieţi private sau investiţiile prea mici în formarea continuă rămân probleme extrem de importante pentru salariaţii din sectorul digital. Dialogul social este o soluţie venită din partea tuturor părţilor prezente la conferinţă, care ar permite utilizarea potenţialului sectorului digital românesc şi rezolvarea acestor probleme sociale importante care conduc mulţi specialişti români să aleagă varianta plecării din ţară" a explicat Victor Negrescu.

Demersurile europarlamentarului român pentru promovarea României Digitale vor continua în perioada următoare, fiind prevăzute în acest sens organizarea mai multor conferinţe în domeniu, precum şi lansarea în premieră a primului think tank românesc în domeniul digital.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.