Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Big Brother revine! Ce spune Guvernul - AUDIO

bigbrotherwatching

Exact în ziua în care Parlamentul trebuie să respingă Legea Securităţii Cibernetice (ultima lege din pachetul Big Brother), în conformitate cu decizia de neconstituţionalitate a CCR, surse politice au dezvăluit, pentru stiripesurse.ro, că la Ministerul pentru Societatea Informaţională este finalizată o altă lege de acest gen.

Vezi şi: DOCUMENT. De ce a respins CCR legea Big Brother

Informaţia este confirmată parţial de ministrul Sorin Grindeanu, care dezvăluie că este vorba de un întreg pachet de legi din domeniul securităţii cibernetice, la care încă se lucrează. La Ministerul pentru Societatea Informaţională s-a format un grup de lucru la care participă şi experţi ai SRI.

"La minister e un grup de lucru, care conform legii şi cum îi spune şi numele - grup de lucru - elaborează propuneri pentru legile în domeniul comunicaţiilor. Se lucrează. Ăsta e stadiul în acest moment. În primul rând, nu e doar o singură lege. Sunt mai multe. O lege cu stocarea de date, alta cu prepay. Mie nu mi-a venit încă la minister motivarea Curţii Constituţionale pe ceea ce înseamnă respingerea legii securităţii cibernetice. Eu chiar aseară am întrebat, dar nouă nu ni s-a comunicat motivarea. Cert e că tot acest grup lucrează să pună în concordanţă deciziile CCR cu noile propunerile pe care le avem. Deci să se respecte deciziile CCR, ceea ce e obligatoriu", a declarat ministrul Grindeanu, pentru stiripesurse.ro.

Întrebat dacă pachetul Big Brother va ajunge în Parlament în sesiunea de primăvară, Sorin Grindeanu a declarat: "Nu depinde doar de Ministerul pentru Societatea Informaţională. Depinde de multe alte structuri."

Ministrul pentru Societatea Informaţională a afirmat că "pachetul, în întregime", nu e finalizat", ceea ce înseamnă că există într-adevăr cel puţin o lege care este gata să fie trimisă în Parlament, aşa cum au dezvăluit sursele citate iniţial.


Record audio or upload mp3 >>

Curtea Constituţională a României a declarat până acum neconstituţionale trei legi de tip Big Brother: legea retenţiei datelor, legea cartelelor prepay şi legea securităţii cibernetice. Deciziile CCR au stârnit reacţii critice atât din societatea civilă, cât mai ales din partea SRI. Fostul director SRI George Maior a recurs chiar la ameninţări la adresa judecătorilor CCR, afirmând că vor fi responsabili de posibile probleme de securitate naţională. Ulterior, George Maior şi-a dat demisia, lăsând loc speculaţiilor conform cărora gestul său ar avea legătură cu declaraţiile recente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.