Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - MARELE TROC. Gabriel Oprea cere 35 de parlamentari pe listele PSD

gandul.info
dragnea oprea

PSD are de ales între două tururi la locale și o ofertă 'nesimțită' din partea UNPR, au relatat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Șeful UNPR, Gabriel Oprea, i-a spus lui Liviu Dragnea că nu vrea să semneze un Protocol în care nu scrie numărul exact de parlamentari pe care PSD se obligă să-l pună pe liste la alegerile parlamentare din toamnă, spun sursele citate.

Oprea a cerut 35 de senatori și deputați și i-a dat lui Dragnea inclusiv o listă cu cei 35 de aleși, inclusiv în ce județe vor respectivii să candideze, potrivit surselor PSD. Oprea ar fi mers mai departe și a cerut inclusiv ca uni dintre oamenii săi să deschidă lista județeană la Senat sau la Camera Deputaților.

Liviu Dragnea este total împotriva stabilirii numărului de parlamentari UNPR care vor intra pe lista PSD la parlamentare. 'Dacă luăm 50 de parlamentari ce facem, dăm UNPR-ului 35?", ar fi poziția lui Dragnea, spun surse din PSD.

Gabriel Oprea și Liviu Dragnea negociază în continuare, miercuri, la sediul PSD, condițiile din Protocolul de colaborare.

Cartea pe care mizează Gabriel Oprea în condițiile puse PSD-ului este alegerea primarilor în două tururi. Dacă UNPR va trece de partea PNL, atunci se poate încropi majoritatea care să schimbe legea electorală pentru locale.

Consulta textul de ultima ora al Protocolului PSD-UNPR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.