Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Finanţatorul FC Petrolul Ploieşti, vizat de percheziţiile DIICOT

2028904_Petrolul logo

Unul dintre finanţatorii FC Petrolul Ploieşti, Nicoale Capră, este implicat în dosarul de evaziune fiscală în care este cercetat omul de afaceri Florian Walter şi în care procurorii DIICOT Ploieşti efectuează miercuri mai multe percheziţii.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că Nicolae Capră şi soţia acestuia, Cristina, controlau unele dintre firmele implicate în lanţul infracţional construit de Walter şi de apropiaţi ai acestuia.

Potrivit surselor citate, suspecţii ar fi folosit, în perioada 2012-2014, mai multe firme fantomă cu care au semnat contracte fictive de livrări de bunuri sau prestări servicii.

În lanţul infracţional apar şi firme controlate de unul dintre finanţatorii Petrolului Ploieşti, Nicolae Capră, şi de soţia acestuia, Cristina, prin care s-au făcut achiziţii fictive de bunuri.

Nicolae Capră şi soţia sa au fost trimişi în judecată în luna decembrie a anului trecut, alături de alte 14 persoane, între care Daniel Capră, finanţatorul principal al Petrolul Ploieşti, şi directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro.

Vezi şi: Acţiune în forţă a DIICOT, urmată de mega-audieri. O firmă cunoscută, vizată

Procurorii DIICOT Ploieşti efectuează miercuri 29 de percheziţii în Prahova, Bucureşti şi Ilfov, pentru destructurarea unui grup infracţional format din 23 de persoane în care este implicat şi omul de afaceri Florian Walter, fost finanţator al Petrolului Ploieşti.

Percheziţiile au loc la sedii Romprest, societate condusă de Walter, la domicilii ale suspecţilor, inclusiv la cel al omului de afaceri, dar şi la alte societăţi.

În acest dosar a fost începută urmărirea penală pentru infracţiunile de evaziune fiscală, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, prejudiciul fiind calculat la 20 de milioane de euro, au afirmat sursele judiciare.

Aproximativ 50 de persoană vor fi conduse la sediul DIICOT Ploieşti pentru audieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.