Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul celebrului boxer Mohamed Ali, reţinut la întoarcerea în SUA

mirror.com.uk
US border granita

Fiul legendarului boxer Mohamed Ali a fost reţinut şi interogat timp de două ore la întoarcerea sa în Statele Unite din Jamaica, la începutul lunii februarie, din cauza numelui său de consonanţă arabă, au relatat media americane, citate de presă internaţională. 

Mohamed Ali Jr. (44 de ani), născut în Philadelphia (Pennsylvania), deţinător al unui paşaport american, călătorea împreună cu mama sa Khalilah Camacho-Ali, o fostă soţie a boxerului decedat în 2016, a relatat avocatul şi amicul său Chris Mancini pentru ziarul local Courrier-Journal de Louisville. 

Ambii au fost reţinuţi pentru a fi interogaţi pe aeroportul internaţional din Fort Lauderdale la 7 februarie din cauza consonanţei arabe a numelui său, a adăugat Mancini. 

Dna Camacho-Ali a fost lăsată să plece după ce a arătat vameşilor o fotografie în care apărea alături de defunctul ei soţ. Dar Ali nu avea nicio fotografie cu tatăl său la el, potrivit lui Mancinci, care a indicat că acesta a fost reţinut timp de aproape două ore pentru a fi întrebat de mai multe ori: "De unde se trage numele tău ?" sau "Eşti musulman?". 

El a răspuns că este musulman, la fel ca tatăl său, dar vameşii au continuat interogarea. 

"Pentru familia lui Ali este clar că acest lucru este direct legat de eforturile lui Trump de a interzice intrarea musulmanilor în Statele Unite ", a declarat Mancini pentru Courier-Journal, referindu-se la decretul, suspendat între timp de justiţie, semnat de preşedintelui american la sfârşitul lunii ianuarie, care interzice temporar intrarea cetăţenilor din şapte ţări majoritar musulmane pe teritoriul SUA. 

Mancini a spus că încearcă în prezent, împreună cu familia Ali, să descopere cât de multe alte persoane au fost reţinute pentru interogatorii similare şi că are în vederea depunerea unei plângeri la nivel federal. 

Responsabili ai aeroportului şi vamali nu au răspuns la întrebările adresate de ziarul menţionat cu privire la acest caz. 

Mohamed Ali a decedat la 3 iunie 2016 la vârsta de 74, după o luptă de 32 de ani împotriva bolii Parkinson. El s-a nascut în Louisville (Kentucky), unde a fost îngropat în cadrul unei ceremonii impresionante. 

El şi-a schimbat numele în 1964 după convertirea la islam, abandonându-şi numele de naştere, Cassius Clay, pentru Mohamed Ali. Cunoscut pentru titlurile sale şi victoriile legendare pe ringul de box, ca şi pentru lupta sa pentru drepturile civice, el a provocat un adevărat scandal prin refuzul de a satisface serviciul militar în Vietnam. Căsătorit de patru ori, el a avut şapte fiice şi doi băieţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.