Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Economiei, mişcare de ULTIMĂ ORĂ: construieşte BLOCURI în locul unei foste fabrici în centrul Capitalei

blocuri moscova

Un fost ministru al Economiei are planuri mari cu o fostă fabrică din centrul Capitalei. Vorbim despre nimeni altul decât Adriean Videanu care a solicitat Primăriei Capitalei acordarea unui plan urbanistic zonal (PUZ) pentru construcţia de locuinţe, clădiri de birouri, dar şi spaţii comerciale şi pentru servicii.

Producătorul de materiale de construcţii din piatră Titan Mar vrea să obţină un PUZ pentru terenul de 50.000 de mp pe care îl deţine pe Calea 13 Septembrie din Capitală.

"Se cere PUZ în vederea dezvoltării", este răspunsul companiei la solicitarea ECONOMICA.NET. Compania nu a precizat dacă va construi singură sau în parteneriat un proiect imobiliar de mare amploare în apropierea Palatului Parlamentului, dar a obţinut luna trecută certificatele de urbanism pentru construcţia de locuinţe, birouri şi spaţii comerciale.

Citeşte şi: Brandul RAPID, preluat OFICIAL de Primăria Sectorului 1. Câţi bani scoate LUNAR primăria din buget

Indicatorii propuşi pentru terenul de 5 ha sunt: procentul de ocupare al terenului (POT), coeficientul de utilizare al terenului este de 4,5, iar înălţimea maximă propusă este de 200 de metri.

O posibilă variantă ar putea fi şi vânzarea terenului. În urmă cu zece ani, atunci când investitorii au fost atraşi de potenţialul unui oraş cu multe fabrici care trebuieau să se relocheze din zonele centrale, Mediafax scria că familia Videanu vrea să vândă terenul la un preţ de 1.800 de euro/mp. Vânzarea nu a fost confirmată la vremea aceea de familia Videanu.

Valoarea terenului deţinut de familia Videanu în zona Trafic Greu este de circa 15 milioane de euro, potrivit unei estimări Economica.net pe baza datelor din piaţă.

Citeşte şi: CCR: Kovesi POATE FI audiată în comisia Parlamentară. Care este MOTIVAREA judecătorilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.