Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul dictator tunisian Ben Ali a fost condamnat în contumacie la 10 ani de închisoare

militari tunisia

Fostul preşedinte tunisian Zine El Abidine Ben Ali, aflat în exil în Arabia Saudită din 2011, a fost condamnat în contumacie la 10 ani de închisoare pentru 'abuz de putere', a afirmat sâmbătă un purtător de cuvânt al parchetului, relatează AFP.

Fostul dictator a fost condamnat în multe dosare în ultimii cinci ani, inclusiv pentru corupţie. El a fost de asemenea condamnat la închisoare pe viaţă pentru reprimarea sângeroasă a manifestaţiilor din timpul revoluţiei, în care 338 de persoane au fost ucise. Tribunalul din Tunis l-a condamnat joi la o nouă pedeapsă de 10 ani de închisoare într-un caz legat de o agenţie de publicitate, a declarat purtătorul de cuvânt al parchetului, Kamel Barbouche, confirmând informaţiile din presă.

El a fost găsit vinovat pentru că 's-a folosit poziţia sa pentru a beneficia de avantaje nejustificate, provocând prejudicii administraţiei', potrivit aceleiaşi surse, care nu a oferit alte detalii. Ben Ali, primul preşedinte înlăturat de putere de Primăvara Arabă, a condus un regim profund marcat de corupţie şi nepotism. Fostul dictator trăieşte din ianuarie 2011 în exil în Arabia Saudită, împreună cu soţia sa, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.