Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa anunţă că neamestecul Iranului în problemele interne ale Libanului este o condiţie importantă pentru stabilitatea regiunii

liban arabia saudita liban

Neamestecul Iranului în afacerile interne ale Libanului este o condiţie importantă pentru stabilitatea regiunii, a anunţat luni Ministerul de Externe francez, relatează Reuters. 'Dorim ca toţi cei care exercită o influenţă în Liban să permită tuturor actorilor politici din această ţară să-şi exercite pe deplin responsabilităţile', a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe francez, Agnes Romatet-Espagne, în cadrul unei conferinţe de presă, conform Agerpres.

'Saad al-Hariri a cerut ieri Iranului să nu se amestece în afacerile Libanului şi ale vecinilor săi. Credem că aceasta este o condiţie importantă pentru stabilitatea regiunii', a spus purtătoarea de cuvânt.

Aflat sâmbătă la Riad, Saad al-Hariri, un protejat al Arabiei Saudite, şi-a anunţat demisia din funcţia de premier şi a acuzat mişcarea şiită libaneză Hezbollah şi aliatul său iranian că 'sugrumă' Libanul. Demisia premierului Saad al-Hariri a survenit într-o perioadă de tensionare a relaţiilor între puterile regionale Arabia Saudită şi Iran, care susţin părţi beligerante diferite în mai multe conflicte din Orientul Mijlociu. Libanul a fost scena unui război civil între anii 1975 şi 1990 şi implicat într-un conflict cu vecinul său de la sud, Israel, în 2006.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.