Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea a primit Medalia de onoare din partea Comunității evreiești

"Medalia de onoare - Prieten al comunităților evreiești din România" a fost acordată, vineri, primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Templul Coral, a informat municipalitatea, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, și-a exprimat recunoștința față de primarul general pentru implicarea personală în realizarea pieței 'Dr. Alexandru Safran', sprijinul constant acordat Teatrului Evreiesc de Stat și pentru punerea în valoare a culturii idiș din România, respectul arătat față de evreii din România cu referință specială la decizia privind Piața Elie Wiesel, implicarea dedicată în soluționarea problemelor apărute în activitatea Federației Comunităților Evreiești din România", a menționat sursa citată.

Citește și: Mutare bombă! Cine va cumpăra Banca Românească de la National Bank of Greece

Aurel Vainer a precizat că lucrările la Templul Coral din București au fost finalizate cu sprijinul Primăriei Capitalei, devenind astfel un obiectiv turistic important.

Gabriela Firea a declarat, la rândul său, că are un mare respect pentru Comunitatea Federațiilor Evreiești, asigurându-i pe reprezentanții acesteia de prețuirea și sprijinul său.

Citește și: Dezvăluiri din interior! PSD pregătește un nou proiect bombă

"Susțin cu toată convingerea că avem un crez comun și obiective similare. Acestea se referă la pace, în lume, în România și în București, la prietenie, solidaritate, la cunoașterea istoriei. Avem datoria să le explicăm copiilor noștri cum a fost posibil să existe pagini negre precum Holocaustul, pentru ca astfel de orori să nu se mai repete niciodată. Avem o datorie morală cu toții să contribuim la educația tinerei generații și la moștenirea culturală și spirituală pe care o lăsăm acestora. Îmi doresc să fim cât mai curând martorii unei realizări importante și anume inaugurarea, într-o clădire de patrimoniu de lângă Banca Națională a României, a Muzeului Istoriei Evreilor și Holocaustului", a spus ea.

Citește și: Lovitură pentru milioane de români! Ce li se va întâmpla în următorii patru ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.