Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea spune care e diferența dintre stânga democrată și dreapta: 'Punem omul în centru'

Gabriela Firea

Diferenţa dintre social-democraţie, dintre stânga civilizată, democrată, şi dreapta este aceea că întotdeauna am pus în centrul activităţii noastre omul, a susţinut vineri primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD.

"Domnul preşedinte Pittella (preşedintele Grupului S&D din Parlamentul European, Gianni Pittella - n.r.) putea să vină astăzi la Bucureşti, să meargă doar în biroul de la Camera Deputaţilor, de la Senat, eventual de la alte instituţii publice. A preferat ca şi noi, ceilalţi social-democraţi, să meargă pe teren, să se întâlnească cu oamenii, să vorbească cu muncitorii, să afle adevăratele lucruri, nevoi, probleme, chiar dificultăţi, de ce nu, pentru a le surmonta. Aceasta este marea diferenţă. (...) Imensa discrepanţă între social-democraţie, în România mă refer acum, şi politica de dreapta este aceea că noi am încercat şi am reuşit să găsim de fiecare dată soluţii la multele probleme ale unei ţări încercate", a declarat Firea în discursul susţinut la începutul dezbaterii "Relansând Europa - o nouă Europă socială", organizată la Bucureşti de Grupul S&D din PE.

Citește și: Miri filmați de prieteni când fac sex după nuntă / VIDEO 18+

Primarul general al Capitalei a adăugat că, în România, "dreapta este echivalentul austerităţii".

"Soluţia dreptei în România a fost, de fiecare dată, chiar şi acum câţiva ani, chiar şi acum în proiectele pentru alegerile din decembrie, tăieri de pensii, tăieri de salarii, fiscalitatea crescută", a declarat Firea.

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

"Haideţi să nu ne mai temem, haideţi să îndrăznim, haideţi îndrăznim să credem în România. Să muncim, să sperăm, să iubim şi să ne respectăm aici în România. Să facem tot ceea ce depinde de noi pentru ca niciun român să nu mai fie tentat să plece în afara ţării să muncească. Să meargă, eventual, în vacanţă, în concediu, dar să nu mai fie nevoit să plece de lângă familie, de lângă copii, de lângă prieteni, de lângă ţara pe care o iubeşte, pentru a-şi câştiga venitul. Acesta este mesajul nostru şi acum şi în perioada următoare", a fost apelul făcut de Gabriela Firea la finalul intervenţiei sale.

La dezbatere participă, alături de preşedintele Gianni Pittela şi liderul social-democraţilor români, Liviu Dragnea, europarlamentari PSD şi parlamentari ai partidului.

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.