Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania avertizează: Sute de mii de refugiaţi vor intra în Bulgaria, România e în pericol

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Criza refugiaţilor continuă să ameninţe Europa chiar şi după închiderea rutei balcanice. Intre 400.000 si 500.000 de migranti se afla in prezent in zona granitei dintre Turcia si Bulgaria, de partea turca a frontierei.

Acestia ar putea incerca sa patrunda pe teritoriul bulgar pe una dintre posibilele rute alternative pe care migrantii ce doresc sa ajunga in vestul Europei le-ar putea incerca dupa ce ruta balcanica a fost inchisa, a anuntat ministrul austriac al apararii, Peter Doskozil, intr-un interviu acordat publicatiei germane Die Welt si preluat miercuri de Deutsche Welle. Oficialul austriac a insistat ca traficantii ar putea profita de inchiderea rutei balcanice pentru a conduce migrantii pe alte trasee, insa el considera ca ruta balcanica “trebuie sa ramana inchisa” si a laudat Macedonia pentru efortul de a opri migrantii la granita cu Grecia.

Vezi şi: Fosta şefă a DIICOT vrea să reintre în 'circuit': Mutarea de ultimă oră a Alinei Bica

Prin securizarea acestei frontiere, guvernul de la Skopje a facut “o munca enorma pentru intreaga Uniune Europeana”, a apreciat Peter Doskozil. In consecinta, “noi, adica UE, nu trebuie sa abandonam tarile care isi asuma pentru noi sarcina importanta de asigurare a securitatii la granite”, a adaugat el, anuntand mai departe ca Austria va oferi autoritatilor macedonene sprijin concret cu echipamente destinate securizarii frontierei, cum ar fi dispozitivele de supraveghere nocturna.

Vezi şi: Telemeaua de Ibănești, primul produs românesc cu denumire de origine protejată

Incepand de miercurea trecuta, ruta balcanica pe care obisnuiau sa ajunga in vestul Europei migrantii veniti mai ales din Orientul Mijlociu a fost inchisa in urma deciziei comune luate de tarile aflate pe acest traseu. Prin urmare, in prezent circa 40.000 de migranti sunt blocati pe teritoriul Greciei, dintre care aproximativ 14.000 stau in conditii mizere in tabara Idomeini, la frontiera greco-macedoneana, anunţă ProTV.

Citeşte şi: BOMBĂ Unul dintre cei mai căutaţi hackeri din lume s-a autodenunţat: E român

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.