Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gestul prin care Trump i-a cucerit pe americani: Cum l-a salutat președintele SUA pe împăratul Japoniei - VIDEO

Preşedintele american Donald Trump i-a salutat luni, la Tokyo, pe împăratul Japoniei, Akihito, şi pe împărăteasa Michiko cu o strângere de mână şi cu o uşoară aplecare a capului, dar nu cu o plecăciune, aşa cum a făcut predecesorul său Barack Obama, relatează AFP şi Reuters.

În 2009, Obama a fost criticat puternic în SUA pentru că s-a înclinat prea mult în faţa împăratului Akihito, aşa cum cere protocolul curţii imperiale japoneze.

Citește și: Conflictul dintre Rusia și SUA atinge cote ALARMANTE: Moscova acuză Washingtonul de 'CRIME DE RĂZBOI' în Siria

Însă conservatorii americani au considerat acest gest ca fiind deplasat, dat fiind că Akihito, în vârstă de 83 de ani, este fiul împăratului Hirohito, asociat în special imperialismului japonez din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Prin urmare, toate privirile au fost îndreptate luni asupra întâlnirii dintre Trump şi Akihito. Însă preşedintele american a optat pentru un compromis, limitându-se la o uşoară înclinare a capului în momentul întâlnirii cu gazda sa.

Trump şi soţia sa Melania au fost apoi conduşi într-o sală a palatului imperial, unde au discutat cu împăratul Akihito şi cu împărăteasa Michiko, prin intermediul unor interpreţi.

După întâlnire, Trump i-a strâns din nou mâna împăratului, bătându-i uşor braţul cu mâna stângă. "Vă mulţumesc pentru această întâlnire extraordinară. Sunt sigur că ne vom mai întâlni", i-a spus el lui Akihito.

Echipa lui Trump vrea ca el să evite orice incident pe timpul turneului său de 12 zile în Asia, cel mai lung turneu al unui preşedinte american de la George Bush tatăl în 1991-1992.

Lunea trecută, cuplul imperial japonez a primit un alt şef de stat cu maniere mai puţin convenţionale, preşedintele filipinez Rodrigo Duterte.

Citește și: Un nou scandal mondial provocat de 'Paradise Papers': Cum își ascund elitele lumii averile în paradisurile fiscale! Ce s-a aflat despre Regina Marii Britanii

Însă Duterte, a cărui politică sângeroasă antidroguri este extrem de controversată, a promis că îşi "va ţine gura" în timpul vizitei în Japonia, iar mass-media japoneze au relatat că el s-a comportat corespunzător. El s-a înclinat de mai multe ori în faţa cuplului imperial, anunță Agerpres.

Trump urmează de asemenea să aibă o întrevedere la Manilla şi cu Duterte la finalul turneului său asiatic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.