Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu cere demisia miniştrilor Negrescu şi Bodog dacă EMA nu va fi adusă la Bucureşti

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ciolos Gorghiu

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat joi, la Timişoara, că eşecul Cabinetului Tudose ''este pe drum'' în ceea ce priveşte mutarea la Bucureşti a sediului Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) şi a cerut demisia miniştrilor Sănătăţii, Florian Bodog, şi a Afacerilor Europene, Victor Negrescu, dacă acest obiectiv va fi ratat.

''Eşecul Guvernului este pe drum (...). În luna septembrie, va exista o evaluare din partea Comisiei Europene cu privire la aceste dosare de candidatură, iar dacă această evaluare obiectivă şi exterioară va arăta o pregătire superficială a candidaturii, miniştrii Victor Negrescu şi Florian Bodog trebuie să plece din funcţiile lor, pentru că miza era mult prea mare în raport cu modul în care ei au lucrat'', a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Ea a mai afirmat că dosarul de candidatură pentru Bucureşti a fost depus, dar el este însoţit "de prea multe semne de întrebare" şi că, pe ansamblu, ''superficialitate'' este cuvântul care descrie cel mai bine modul în care Guvernul a tratat această problemă, în condiţiile în care Bucureştiul este în cursă cu alte 18 oraşe importante din Europa. ''La finele lunii iunie, am atras personal atenţia în Parlament asupra faptului că modul în care PSD se achită de obligaţia de a pregăti această candidatură este penibil. Pe de o parte, România a avut mari succese în politica externă în ultimele luni, mai ales datorită eforturilor preşedintelui Iohannis, pe de altă parte Guvernul a pregătit necorespunzător acest dosar. În loc să văd ceva bun de atunci, am primit o scrisoare de la ministrul Negrescu, plină de generalităţi şi de vorbe goale'', a explicat Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.