Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia: Nu există nicio șansă ca ruta balcanică de migrație să fie redeschisă

alexis tsipras

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat marti ca nu exista 'nicio sansa' de redeschidere a frontierelor pe ruta balcanica de migratie, îndemnându-i pe refugiati sa plece spre centrele de primire înfiintate de guvernul sau, transmite Reuters.

'Actiunile unilaterale ale statelor de pe ruta balcanica nu au fost luate întâmplator si noi credem ca nu exista nicio sansa ca aceia care au închis ruta sa o redeschida', a afirmat Tsipras.

El le-a cerut migrantilor si refugiatilor sa 'renunte la eforturile îndârjite' de a ramâne în apropierea localitatii Idomeni, de la frontiera greco-macedoneana, pentru ca îsi pun vietile în pericol.

'Îi îndemnam, prin urmare, sa plece spre centrele de primire pe care guvernul grec le-a înfiintat pentru ei, în conditii umane, si vom lucra împreuna pentru a accelera transferul lor legal spre Europa', a adaugat prim-ministrul elen.

Ruta balcanica, principala cale de acces spre vestul Europei pentru migrantii veniti mai ales din Orientul Mijlociu, a fost închisa în urma deciziei comune luate de tarile aflate pe acest traseu. În prezent, circa 40.000 de migranti sunt blocati pe teritoriul Greciei, dintre care aproximativ 14.000 în conditii mizere în tabara Idomeini.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.