Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gușă, despre relația Dragnea-Dîncu: 'Această prietenie, PIATRA FILOSOFALĂ a ascensiunii PSD'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Constultantul politic Cozmin Gușă este de părere că prietenia dintre Liviu Dragnea și vicepremierul Vasile Dîncu a stat la baza ascensunii atât a președintelui social-democraților, cât și a PSD-ului.

"Trebuie să recunosc, și sunt subiectiv aici, că Liviu Dragnea a negat cam apăsat această posibilitate cu Vasile Dîncu. Dar asta nu e treaba mea și nici a altora. Au o relație interpersonală puternică, sunt prieteni vechi, o prietenie consolidată. Această prietenie, acest parteneriat, dintre un lider de partid dur, reprezentantul baronilor multă vreme, și un intelectual de stânga, mai puțin dur în aparență, extrem de sofisticat, însă, și extrem de decis, mă refer la Vasile Dîncu, a fost un fel de piatră filosofală a acestei ascensiuni, atât a lui Liviu Dragnea, cât și a PSD-ului. Această complementaritate între cei doi, materializată într-o prietenie foarte apropiată, a fost unul din semnele importante care anunțau acest succes, care, atenție, va schimba clar felul în care este condusă România", a spus consultantul politic pentru Realitatea TV.

Citește și: LOVITURĂ GROAZNICĂ dată de Dacian Cioloș românilor cu datorii

Acesta a susținut că Vasile Dîncu nu va accepta o nominalizare în viitorul guvern alta decât cea de prim-ministru.

"Vasile Dîncu, din punctul meu de vedere, cu această experiență de un an, pe care a dus-o la capăt într-un fel extrem de eficient, să nu uităm că Guvernul Cioloș a rezistat, în primul rând, datorită lui Vasile Dîncu, a prieteniilor politice pe care le are și a experienței pe care a avut-o, a preferat modestia, a stat în plan secund, i-a lăsat scena lui Dacian Cioloș, care a ocupat-o deșănțat, total nepotrivit și, după cum vedem, și fără succes, va avea ce să facă Vasile Dîncu în România. De departe este un alt actor politic major, de Champions League, dacă vrem să facem comparații cu fotbalul, alături de Liviu Dragnea, care chiar se lansează în aceste momente, dar probabil pe alte orbite și poziții decât cele administrative. Eu nu-mi închipui ca Vasile Dîncu să accepte o nominalizare în guvern în afară de cea de prim-ministru, pe care nu și-a dorit-o, nu a vorbit niciodată că și-ar dori-o. Poate doar dacă Liviu Dragnea ar fi acces în funcția de prim-ministru, Vasile Dîncu să fi preferat un loc secund și să fi continuat poziția de viceprim-ministru. Însă, în altă variantă, cu un alt prim-ministru decât Dragnea, eu văd exclusă posibilitatea ca Vasile Dîncu să continue activitatea guvernamentală și cred că știu bine ce vorbesc. Dar, repet, Vasile Dîncu este un alt premiant al perioadei, cu modestie, sofisticare și calm, ardelenesc de data asta. Și Dragnea a avut un altfel de calm, un calm de Teleorman, la care nu mă așteptam. Ambii au fost surprizele plăcute ale acestei perioade", a conchis Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.