Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Grindeanu, ATACAT de Macovei: Nu există nicio urgenţă pentru modificarea Codurilor

sorin grindeanu

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că nu există nicio urgenţă care să justifice modificarea Codurilor penale prin ordonanţă de urgenţă, adăugând că, în acest moment, niciun demers de blocare nu este de prisos. 

"Nu există nicio urgenţă care să justifice modificarea Codurilor prin ordonanţă de urgenţă. Nu exista nicio obligaţie stabilită de CCR de a modifica abuzul în serviciu şi conflictul de interese astfel încât să devină irelevante şi inaplicabile politicienilor. În acest moment, niciun demers nu este de prisos pentru a bloca OUG de modificare a Codurilor din justiţie. Orice variantă trebuie încercată: sesizarea Curţii Constituţionale, moţiuni, acţiuni pentru modificarea textului ordonanţei şi proteste în Parlament, proteste paşnice în stradă", afirmă Monica Macovei, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Investitorii americani critică DUR modificarea Codurilor: Semnal de neîncredere și nesiguranță


În opinia acesteia, Guvernul a minţit ''din prima oră de la instalare''. 

"A minţit şi noaptea trecută, când a ascuns că pe ordinea de zi avea plănuită adoptarea modificărilor la Codurile din justiţie şi graţierea colectivă. Potrivit Constituţiei, ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Publicarea a avut loc, iar Parlamentul este în sesiune. Modificările Codului de procedură penală au intrat deja în vigoare, iar modificările Codului penal intră în vigoare în 10 zile. Trebuie făcută orice acţiune care poate duce la modificarea OUG în partea care priveşte Codul penal", arată Monica Macovei. 

Ea acuză şi poziţia adoptată de Avocatul Poporului. "Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a trecut definitiv de partea hoţilor, refuzând să prezinte o opinie pe marginea OUG de modificare a Codurilor penal şi de procedură penală", adaugă Macovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.