Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton e PESTE Donald Trump: Avansul este CONSIDERABIL

GTY_donald_trump_hillary_clinton_sk_150619_16x9_992

Candidata democrată la preşedinţie Hillary Clinton este cu 6% peste adversarul său republican, Donald Trump, în preferinţele electoratului american, potrivit celui mai recent sondaj Reuters/Ipsos, ale cărui rezultate au fost făcute publice vineri. Avantajul fostei şefe a diplomaţiei SUA a crescut de la 4% în urmă cu o săptămână, dar este mai mic decât cel de 8% înregistrat în sondajul similar dat publicităţii pe 11 octombrie.

În rândul femeilor care afirmă că probabil vor merge la vot, avansul candidatei democrate este de 10%, faţă de 4% cu o săptămână în urmă. Rezultatul reflectă pierderea sprijinului femeilor pentru Trump, apreciază agenţia Reuters, deşi în 11 octombrie Clinton conducea în rândul electoratului feminin cu 15%.

Citește și: Trump, REACȚIE FULMINANTĂ după ce FBI a redeschis ancheta în cazul lui Hillary Clinton / VIDEO

Sondajul, efectuat în perioada 21-27 octombrie pe un eşantion de 1627 de americani din toate cele 50 de state, arată că 42% din potenţialii alegători sunt de partea lui Clinton, faţă de numai 36% pentru Trump. Marja de eroare este de 3%.

Cifrele au fost însă obţinute înaintea anunţului de vineri al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) privind redeschiderea anchetei asupra e-mailurilor lui Hillary Clinton trimise de pe un computer personal în perioada când era secretar de stat. Subiectul, care a urmărit-o pe candidata democrată pe tot parcursul campaniei, a fost exploatat imediat de Donald Trump, anunță Agerpres.

Organizaţia RealClearPolitics, care urmăreşte majoritatea sondajelor de opinie importante din Statele Unite, a calculat o medie de 5% avans pentru Clinton, sub cele 7 procente din 11 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.