Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horia Andreescu este noul director general adjunct al Filarmonicii George Enescu din București

Radio Romania RRA

Noul director general adjunct al Filarmonicii "George Enescu" din București este, începând cu data de 22 februarie, dirijorul Horia Andreescu, informează Biroul de presă al instituției într-un comunicat transmis, joi, Agerpres. "Fără discuție, personalitatea artistică consacrată, notorietatea indiscutabilă îl recomandă pe maestrul Horia Andreescu să administreze politicile muzicale ale Filarmonici bucureștene. De adăugat și experiența managerială de la Radioul public și Filarmonică. Mă bucur că a acceptat să continuăm o colaborare începută în urmă cu mulți ani", a declarat Andrei Dimitriu, directorul general Filarmonicii "George Enescu", citat în comunicat.

Fondator al orchestrei de cameră "Virtuozii" din București, profesor asociat al Universității Naționale de Muzică București, Horia Andreescu a fost, mulți ani, director al Formațiilor muzicale Radio. Studiile sale la Universitatea de Muzică din București, la Academia de Muzică de la Viena (cu Hans Swarowski și Karl Osterreicher), precum și cursurile cu Sergiu Celibidache sunt o bază solidă a devenirii sale artistice, se arată în comunicat.

În perioada colaborării lui Horia Andreescu cu orchestre din România și din străinătate — mai cu seamă din Germania, unde numără 13 ani de "dirijor oaspete permanent" la Orchestra Simfonică Radio Berlin, 10 ani cu aceeași funcție la Filarmonica din Dresda și 21 de ani la Capela de Stat din Schwerin—, au fost realizate peste 60 de înregistrări discografice, dintre care 16 cu orchestre din Europa. Câteva dintre cele mai recente sunt: un CD realizat cu Orchestra Simfonică Radio Berlin, editat la C.P.O. în 2007; altul înregistrat la Radiodifuziunea Vestgermană Koln (creații ale compozitorului Pascal Bentoiu), editat în 2004 la Hastedt; un CD realizat în 2008 la "Electrecord" cu lucrări de Dvorak și Musorgski-Funtek, înregistrate cu Orchestra Filarmonicii Olandeze și, în 2009, Oratoriul Bizantin de Paști de Paul Constantinescu, la pupitrul Orchestrei Naționale Radio, apărut sub egida Casa Radio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.