Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HRW monitorizează cu atenţie tot ce spune Donald Trump

Organizaţia Human Rights Watch (HRW) va urmări cu atenţie acţiunile preşedintelui american ales Donald Trump după declaraţiile acestuia din timpul campaniei electorale cu privire la tortură, a declarat joi la Paris directorul executiv al HRW, Kenneth Roth, relatează vineri AFP.

"Eu nu iau în serios chiar tot ce a spus în timpul campaniei", a declarat Kenneth Roth. "Nu presupunem ce este mai rău, însă vom face presiuni pentru ca ce este mai rău să nu devină politică oficială", a adăugat el în timpul unei vizite la Paris.

Citeşte şi: Rusia bombardează Siria. Vizate sunt ţinte din Idleb şi Homs

Donald Trump "a făcut un pas înapoi, însă a spus în timpul campaniei că ar aproba folosirea simulării înecului sau chiar mai rău (...) chiar dacă (aceste metode) sunt ineficiente" împotriva persoanelor suspectate de terorism, a reamintit Roth.

Pentru directorul executiv al ONG-ului american, preşedinte în exerciţiu Barack Obama nu a mers suficient de departe pentru urmărirea penală a autorilor actelor de tortură, lăsându-i posibilitatea lui Donald Trump să restabilească practicile controversate utilizate în timpul administraţiei lui George W. Bush (2001-2009).

Citeşte şi: Capsula Shenzhou-11, cu doi astronauţi la bord, a aterizat în siguranţă

Chiar dacă Barack Obama "a consolidat legea împotriva torturii, care este în mod clar ilegală, faptul că nu a existat nicio acţiune în justiţie (asupra autorilor actelor de tortură) îi va permite mai uşor lui Doland Trump să restabilească aceste practici", a mai spus Kenneth Roth.

Totodată, şeful HRW şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu posibila utilizare a dronelor de luptă în zonele de război. Administraţia Obama a autorizat loviturile aeriene cu ajutorul dronelor în afara ţării în cazul unei "ameninţări continue şi iminente", transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.