Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Human Rights Watch critică declaraţiile Theresei May privind drepturile omului

Twitter.com
Theresa May

Organizaţia Human Rights Watch (HRW) a criticat-o miercuri pe premierul britanic Theresa May în legătură cu declaraţiile acesteia potrivit cărora ea este gata să restrângă drepturile omului pentru a lupta mai eficient împotriva extremismului după atacul de sâmbătă din Londra, relatează AFP. 'Ca şi cum George W. Bush nu ar fi existat, Regatul Unit al Marii Britanii promovează minciuna potrivit căreia încălcarea drepturilor omului te protejează de terorism', a denunţat pe Twitter Kenneth Roth, directorul executiv al ONG-ului cu sediul la New York, referindu-se la măsurile antiteroriste controversate votate în SUA în timpul preşedinţiei lui George W. Bush după atacurile de la 11 septembrie 2001, conform Agerpres.

Kenneth Roth a făcut referire în mesajul său la o declaraţie a premierului May în care ea afirma: 'Spun foarte clar: dacă textele care definesc drepturile omului ne împiedică să combatem extremismul şi terorismul, atunci vom modifica aceste legi pentru a-i proteja pe britanici'. Theresa May a făcut aceste declaraţii marţi în faţa susţinătorilor săi la un miting electoral la Slough, la periferia Londrei, cu două zile înainte de alegerile legislative din Marea Britanie.

În discursul său, premierul britanic a cerut şi pedepse cu închisoarea mai grele pentru cei condamnaţi pentru terorism, precum şi proceduri mai simple pentru expulzarea din ţară a celor suspectaţi de extremism. Principalul său rival, liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, i-a replicat că el nu crede că cei care doresc să comită fapte de terorism sau atentate sinucigaşe sunt speriaţi de ideea unor pedepse mai lungi cu închisoarea sau a unor legi draconice. Jeremy Corbyn a afirmat că mai degrabă el ar angaja mai mulţi ofiţeri de poliţie, în condiţiile în care efectivele au fost reduse cu 20.000 de agenţi în perioada 2009-2016 când Theresa May era ministru de interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.