Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini INEDITE cu Florian Coldea: Cum a fost filmat adjunctul șefului SRI / VIDEO

F. P.
florian coldea

Florian Coldea este unul dintre oamenii despre care politicienii spun că au o mare teamă. Dacă ar fi să ne luăm după Elena Udrea, directorul adjunct al SRI ar avea o mare influență nu doar în lumea serviciilor, ci și în cea a afacerilor și cea politică. Florian Coldea a oferit câteva scene inedite la raportul SRI pe anul 2015. În fața președintelui Klaus Iohannis, Coldea a fost filmat când se mișca, aparent, necontrolat, și cu diverse ticuri. Imaginile cu el sunt deja virale pe internet, fiind intens comentate, de regulă, negativ.

Serviciul Român de Informaţii a organizat marţi, 29 martie, un eveniment de prezentare a bilanţului pe anul 2015. O înregistrare video de la bilanţul SRI face senzaţie pe reţelele de socializare: generalul Florian Coldea, şeful operativ al SRI, are mişcări ciudate, aparent involuntare.

Imaginile au început să fie distribuite intens pe Facebook după un comentariu al unui cunoscut medic din Iaşi, Răzvan Constantinescu, de la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie. Medicul afirmă că generalul Coldea ar putea suferi de "Coreea Huntington", o afecţiune neurodegenerativă progresivă, caracterizată prin mişcări involuntare, distonie, declin cognitiv şi tulburări comportamentale.

După ce a fost criticat pentru că s-a exprimat public pe o asemenea problemă delicată, medicul a revenit cu o explicaţie: "Nu sunt specialist neurolog, ci internist şi gastroenterolog. La anul III, predau Semiologie generală, inclusiv cea neurologică. Semnele dezaxatului corespund perfect cu cele din coree, aşa cum sunt ilustrate de filmuleţele din cursul postat (diapozitivele 89 şi 90, cursul 7 - https://prezi.com/3g0smdobczro/c7-rc/). Diagnosticul este, aşadar, prezumtiv şi necesită confirmarea unui specialist neurolog, precum şi prin teste genetice. Diagnosticul diferenţial mai cuprinde şi alte entităţi cu manifestări clinice similare. Dacă mititelul ar fi fost pacientul meu, nu aş fi putut comenta nimic. În tot cazul, un individ care nu mai deţine controlul absolut asupra nervilor somatici nu are ce caută în fruntea unui serviciu de informaţii. Că-i sărit de pe fix şi poate induce catastrofe."

Potrivit unui articol publicat pe site-ul synevo.ro, "toate persoanele afectate de coreea Huntington prezintă un declin global progresiv al funcţiilor cognitive. Sindromul de demenţă include în stadiile iniţiale iritabilitate, neglijenţă, pierderea interesului; încetinirea procesului de gândire şi tulburările de memorie apar mai târziu. Acest tablou clinic este caracteristic demenţei subcorticale (diferită de cea care apare în boală Alzheimer), despre care se crede că reflectă disfuncţia circuitului neuronal fronto-subcortical. Tulburările comportamentale sunt reprezentate în principal de boală afectivă. Depresia este mai prevalenţa; doar un număr mic de pacienţi prezintă atacuri maniacale caracteristice bolii bipolare. Se poate înregistra o rată mai mare de suicid; persoanele afectate pot dezvoltă de asemenea psihoza, simptome obsesiv-compulsive, tulburări sexuale, afectarea somnului şi modificări de personalitate."

În ciuda celor afirmate de medic, nu puţini comentatori afirmă că bănuiala acestuia este exagerată, iar despre asemenea lucruri nu este decent să se vorbească în public şi, mai ales, în asemenea termeni.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.