Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În cazul unui nou atac chimic în Siria, Londra se va alătura reacţiei adoptată de Washington

Boris Johnson

Marea Britanie ar considera dificil să refuze o solicitare de ajutor militar în Siria din partea Statelor Unite dacă preşedintele american Donald Trump ar decide să acţioneze împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad în legătură cu folosirea de arme chimice, a declarat ministrul de externe britanic, Boris Johnson, potrivit Reuters, transmite agerpres.

Statele Unite au acuzat armata siriană că a comis atacul de la 4 aprilie în care zeci de persoane au murit din cauza unui gaz otrăvitor. Washingtonul a răspuns prin lansarea unor rachete de croazieră asupra unei baze aeriene siriene şi a spus că nu va tolera folosirea de arme chimice de către guvernul Al-Assad.

Trump a creat un BAU-BAU pentru imigranţii clandestini. Toţi americanii vor fi protejaţi

Marea Britanie a aprobat reacţia SUA la atacul cu arme chimice, dar nu a fost implicată direct. Totuşi, Johnson a sugerat că guvernul britanic îl va sprijini militar pe Trump dacă i se va cere să facă acest lucru în cazul unui eventual nou atac cu arme chimice.

"Dacă americanii ar fi din nou forţaţi de acţiunile regimului Al-Assad şi ne-ar cere să îi ajutăm, ar fi foarte dificil să spunem nu", a afirmat Johnson la BBC.

Johnson a precizat că rămâne de văzut dacă o astfel de asistenţă ar avea nevoie de acceptul parlamentului, care în 2013 a votat împotriva bombardării forţelor lui Assad în Siria pentru a le descuraja să folosească arme chimice.

Atacul din aprilie din Siria a sporit tensiunile între puterile occidentale şi Rusia, care a oferit sprijin militar guvernului Al-Assad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.