Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire la nivel înalt pentru Iohannis: Şeful statului, discuţii cu directorul Regional al OMS

captura Facebook
Iohannis

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut joi, 27 aprilie a.c., o întrevedere cu doamna Dr. Zsuzsanna Jakab, Director Regional, Biroul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

Vizita doamnei Dr. Jakab în România are loc cu ocazia Săptămânii Europene a Imunizării, când se vor desfășura o serie de evenimente, în perioada 24-30 aprilie 2017.

Agenda de discuţii a vizat aspecte legate de imunizare în contextul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite.

Președintele României a subliniat implicarea Administrației Prezidențiale în amplul proiect național de prevenție și educație pentru sănătate, ale cărui direcții de acțiune se încadrează în contextul internațional și sunt în concordanță cu Obiectivul 3 de Dezvoltare Durabilă dedicat Sănătății.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a încurajat aprofundarea colaborării dintre România și Organizația Mondială a Sănătății, subliniind faptul că expertiza internațională este esențială în domeniul sănătății publice. Evenimentele organizate în parteneriat cu Administrația Prezidențială, la Palatul Cotroceni, pe tema resurselor umane în sănătate și a politicilor de sănătate și mediu reprezintă dovada clară a cooperării cu OMS.

Președintele României a menționat că este necesară o atenție deosebită la contextul mondial și a subliniat importanța acțiunilor de prevenție în ceea ce privește bolile care în acest moment, deși nu reprezintă un pericol pentru România, pot constitui un pericol pe viitor.

În cadrul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis a punctat provocările cu care se confruntă România în prezent în ceea ce priveşte imunizarea și a subliniat importanţa abordării responsabile a acestei importante probleme de sănătate publică.

Doamna Dr. Zsuzsanna Jakab a exprimat o deosebită apreciere pentru implicarea Instituției Prezidențiale în promovarea educației pentru sănătate și a adresat mulţumiri Președintelui României pentru colaborarea cu Organizația Mondială a Sănătății pe temele de interes major din sănătate.

Aceasta este cea de-a doua vizită a Doamnei Zsuzsanna Jakab în România, prima având loc la Palatul Cotroceni, în data de 24 februarie 2016, cu ocazia evenimentului intitulat „Promovarea Sănătății și Educație pentru Sănătate - Dialog asupra Politicilor”. În acest context, a fost semnat Acordul de Colaborare Bienală între Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Ministerul Sănătăţii din România.

Întâlnirea de astăzi este o dovadă a consecvenţei Administrației Prezidenţiale în a îmbunătăți guvernanța globală pentru sănătate şi a dezvolta politici şi programe de sănătate eficiente şi în concordanţă cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, în domeniul sănătăţii, dar şi în cel al dezvoltării durabile, în general, în conformitate cu angajamentul asumat şi exprimat în cadrul Summitului ONU, din septembrie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.