Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU Theodor Paleologu: Îl voi vota pe Cioloș, dar nu semnez cecuri în alb

Theodor Paleologu

Reporter: Ce v-a facut să candidați independent la Parlamentare. Ce vă face să credeți că veți reuși?

Theodor Paleologu: Mai exact : cine m-a făcut să candidez independent ? Alina Gorghiu. Ea m-a dat afară din PNL, pentru că am preconizat susținerea lui Nicușor Dan la Primăria Generală în schimbul retragerii candidaților mai prost plasați de la primăriile de sector. Cu strategia mea am fi cîștigat alegerile locale din București. Dar PNL-ul a dat Bucureștiul pe mâna PSD-ului. Pe de-altă parte, vă mărturisesc că mi-a făcut un bine. În fond, eu sînt o natură independentă. Excluderea mea din PNL n-a făcut decît să oficiliazeze această particularitate a mea. Discreditarea partidelor de dreapta în București îmi deschide un veritabil bulevard, așa că sînt sigur că voi reuși. Eu însă nu vreau să reușesc doar pe 11 decembrie : succesul meu ar fi un nou început pentru dreapta românească. O asemenea premieră politică nu ar fi lipsită de urmări.

 

Reporter: Ați avut în trecut poziții favorabile față de USR (pe atunci USB). Care sunt acum relațiile?

Theodor Paleologu: Favorita mea în USR este Clotilde Armand : e de dreapta, e catolică, e conservatoare și iubește România mai mult decît mulți dintre noi. Ați văzut însă cum a fost marginalizată și dată la o parte după declarația legată de referendumul privind căsătoria între persoane de același sex. Cu fracțiunea de dreapta din USR voi avea mereu relații excelente. Slavă Domnului, sînt mai mulți oameni de dreapta în acest partid. Dar au intrat mulți stîngiști profitînd de valul alegerilor locale. Au făcut ceea ce francezii numesc „entrisme”.

Pe Nicușor Dan îl cunosc de 20 de ani. Avem aceleași vederi în privința patrimoniului bucureștean. Cînd spunea să salvăm Bucureștiul, înțelegeam perfect despre ce era vorba : să salvăm monumente, să salvăm case din zone protejate, să salvăm patrimoniul arhitectural al orașului. Era concret, era clar, era previzibil. Aceasta era și bătălia mea. Dar ce-i aia „salvați România” ? Eu nu ader la mitul salvării. Mi se pare o iluzie.

 

Reporter: Unii ar zice că nu puteți să faceți nimic decât într-un partid. Ce le spuneți acestora?

Theodor Paleologu: Că n-au dreptate. Dimpotrivă, pot face mult mai mult: pot fi un liant între partidele de dreapta. Iar partea cea mai importantă a activității unui parlamentar se desfășoară în comisia de specialitate. Or, în comisia pentru cultură vocea mea e ascultată și cîntărește mai mult decît un singur vot. Și mai e ceva : eu nu sînt singur și nu voi fi singur. Niciodată n-au fost atît de mulți oameni în jurul meu. Voi avea o legitimitate unică, de parlamentar independent, ales direct de bucureșteni. Îmi va pune pe umeri o imensă responsabilitate.

 

Reporter: Dacă Dacian Cioloș va fi desemnat de președinte, îl veți vota?

Categoric da. Dar voi vrea să se consulte cu mine în privința componenței guvernului. Nu semnez cecuri în alb.

 

Reporter: Cum vi s-a părut această campanie? Pentru dumneavoastră personal a fost mai simplu sau mai complicat fără să aveți PNL în spate?

E cea mai plăcută campanie de pînă acum. Înainte existau uneori reticențe față de partidul din care făceam parte. Acum nu mai e cazul. Singurul incovenient este că televiziunile vor bani ca să te invite. Din acest motiv am avut prea puține apariții la televiziuni. Nu se pune problema să plătesc ceva. Bugetul meu de campanie a fost minimalist.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.