Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Rus invită PNL la negocieri

Ioan-Rus

Vicepreședintele PSD Ioan Rus a declarat, duminica, intr-un interviu la ProTV, ca social-democratii si noul PNL pot ajunge la un acord pe cateva teme majore, sub bagheta lui Klaus Iohannis.

Ioan Rus a explicat ca in Franta, atunci cand Sarkozy era pe val, socialistii aveau cativa ministri in guvernul de dreapta si ca acest exemplu, printre altele, poate reprezenta un model pentru Romania in sensul in care PNL sa sustina din Opozitie cateva teme de tara ale Guvernului PSD.

"Se pot naste niste teme sustinute de opozitie, iar batalia pe 2106 se poate da pe restul temelor, astfel se merge intr-un ciclu electoral normal. Se poate intampla si altfel, in acest caz Guvernul nu are ce sa faca decat sa-si ia geanta si sa mearga acasa. Am putea identifica un numar de teme pe care si Opozitia sa le sustina. Putem fi consensuali, le putem sustine cu totii, reprezinta interesul national, nu interesul de partid. Logica aceasta a razboiului nu e buna. Cred ca se poate intampla, depinde si de noul presedinte. Presedintia sa fie factorul coagulant, sa se manifeste in felul acesta", a declarat Ioan Rus.

El a insistat pe ideea ca Iohannis sa demareze negocieri cu toate partidele pentru cateva teme majore de tara.

"Sper ca dl Iohannis sa fie un presedinte caruia sa-i placa discutia, negocierile, si antamarea problemelor de rezolvat, nu disputa, scandalul aiurea, intre toti si toate, intre sus si jos, intre stanga si dreapta", a mai spus acesta.

In opinia lui Ioan Rus, depinde foarte mult daca cei care doresc sa zboare PSD din Guvern vor fi sau nu vor fi majoritari dupa Sarbatorile de iarna.

"Exista o serie de patimasi politici in toate partidele, care lucreaza de zor, depinde cine vor fi majoritari, daca vor fi cei care spun ca maine va fi asa, ca maine sa facem, sa preluam puterea...", a declarat liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.