Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu o DESFIINȚEAZĂ pe Kovesi: la ordinele cui acționează șefa DNA

cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în “Gândul de duminică”, de pe blogulpersonal, despre șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, despre care spune că în anul 2007 era sluga lui Traian Băsescu, iar astăzi este a lui Klaus Iohannis.

Cristoiu amintește de povestea bilețelului roz despre care a vorbit Klaus Iohannis pe 13 octombrie 2016.

„Reporter: Iar al doilea om în stat a făcut apel la dumneavoastră de a face publice acele stenograme, stenogramele discuţiilor cu procurorul general şi cu şefa DNA.

Klaus Iohannis: Da, este foarte interesant. Vorbim de domnul Tăriceanu, cel care a fost urmărit penal pentru minciună, parcă este chiar dat în judecată pentru minciună penală. Cred că e aceeaşi persoană care acum cîţiva ani scria bileţele «Dragă Traian», ca să intervină pentru un prieten al domniei sale. Eu nu cred că omul este chiar preocupat de independenţa justiţiei, eu cred că se preface şi cred că urmăreşte, de fapt, să scape de justiţie.

Aserțiunea cea mai importantă din această rostire publică rămîne „Cred că e aceeaşi persoană care acum cîţiva ani scria bileţele «Dragă Traian» ca să intervină pentru un prieten al domniei sale”.

Vorbitorul face trimitere la faimosul Scandal zis al bileţelului roz, într-o manieră vagă, lejeră, departe de minima precizie cerută unei declaraţii la un asemenea nivel, amintind mai degrabă de o sporovăială la o partidă de table jucată cu amicii. Asta deoarece, nu există ”bileţele”, ci un singur bileţel. Limbariţa lui Klaus Iohannis, surprinzătoare pînă la stupefacţie la un preşedinte care a tăcut pînă acum mai ceva ca peretele din fund al unui depozit de lopeți, a readus în discuţie un Scandal care a marcat primul mandat al lui Traian Băsescu, tipic pentru felul în care Traian Băsescu ştie să creeze Breaking news-uri:

Scandalul bileţelului roz. Despre acest Scandal s-a vorbit mai mult în 2014, cînd PMP de sub conducerea Elenei Udrea a depus la DNA o plîngere penală retroactivă împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu. Plîngerea a fost anunțată în 24 iunie 2014”, a zis jurnalistul.

Citește și: Dacian Cioloş, atacat din străinătate: Guvernarea tehnocrată a fost un EŞEC

Cristoiu povestește momentul în care a venit Elena Udrea la o emisiune pe care o modera în anul 2007, și a vorbit despre acest bilet pe care Tăriceanu i-l trimisese lui Băsescu pentru a interveni la Parchet în favoarea lui Dinu Patriciu.

„Fără ca noi – eu şi Mihai Gâdea, s-o ştim, Elena Udrea pregătise o bombă.

La un moment dat, în stilu-i binecunoscut, Elena Udrea s-a referit la un „bileţel amical” pe care în 2005 Călin Popescu Tăriceanu, ca premier, i-l trimisese lui Traian Băsescu pentru a interveni la Parchet în favoarea lui Dinu Patriciu.”, a mai adăugat Cristoiu.

Jurnalistul a mai spus că Traian Băsescu a confirmat a doua zi dezvăluirile făcute de Elena Udrea. “A doua zi, Traian Băsescu a confirmat dezvăluirile Elenei Udrea, dar a susţinut că n-are în faţă bileţelul. De aceea, el a dat dispoziţie să fie căutat în arhivă.”

Ion Cristoiu a mai spus că Udrea l-a contactat telefonic pentru a se întâlni și a-i arăta copia bilețelului. „Întîlnirea a avut loc ca-n filme, pe strada Nicolae Iorga, nu departe de casa mea.

Elena Udrea a venit cu o maşină pe care a parcat-o cu luminile aprinse. După ce-am suit pe bancheta din spate pe care şedea (în faţă era şoferul), Elena Udrea mi-a arătat copia bileţelului. În consecinţă, miercuri, 17 ianuarie 2007, Traian Băsescu a ţinut o conferinţă de presă în care a prezentat conţinutul bileţelului, fără a-l arăta însă în direct.

Curios rămînea că din punct de vedere penal nu se întîmpla nimic. Nici Elena Udrea, nici Traian Băsescu nu trimiteau cazul la Parchet. Pe 22 ianuarie 2007, Uniunea Populară Social-Creștină, prin Ioan Talpeș a sesizat Parchetul. Pe 17 aprilie 2007 Parchetul, condus de Codruța Kovesi, a dispus neînceperea urmăririi penale. De ce? Piesa nu viza uciderea lui Călin Popescu Tăriceanu (PSD putea veni la putere dacă pica Guvernul Alianței), ci doar rănirea premierului. După momentul de la Cotroceni, nu s-a mai întîmplat nimic deosebit.”, a mai zis Cristoiu.

Jurnalistul mai adaugă faptul că era vorba de un război politic, ca urmare, Laura Codruţa Kovesi a ieșit și a declarat că urmează să intre în posesia acelui bilet pentru a analiza dacă se va sesiza din oficiu sau nu. “Fiind vorba de un război politic, nu mică a fost stupoarea opiniei publice cînd pe 18 ianuarie 2007, procurorul general al Republicii, Codruţa Kovesi a ieşit pe posturile tv pentru a declara: „Ar putea fi vorba despre infractiunea de coruptie. Vom intra si noi in posesia acelui bilet si vom analiza daca se impune sa ne sesizam din oficiu sau nu”.

Așa cum am arătat, Codruța Kovesi a evitat cu brio sesizarea din oficiu. Dacă o făcea ar fi însemnat să-I strice jocurile lui Traian Băsescu. Ea intervine însă într-un război politic, antrenînd Parchetul General într-un Scandal între Palate. Codruţa Kovesi era la vremea respectivă sluga lui Traian Băsescu. Aşa cum azi e sluga lui Klaus Iohannis. Aşa a supravieţuit ca şefă din 2006 pînă azi, timp 10 ani. Prin graba de a fi unealta necondiţionată a celui care e Stăpîn la Cotroceni”, a mai spus jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.