Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jobbik vrea să propună un nou amendament constituţional împotriva relocării de migranţi

Jobbik

Partidul de extremă dreapta Jobbik şi-a anunţat luni intenţia de a reintroduce în parlamentul de la Budapesta un proiect de amendament constituţional care să interzică relocarea colectivă de migranţi în Ungaria, după respingerea propunerii similare a guvernului de către legislativ, transmite Reuters. Proiectul anterior, prezentat de premierul Viktor Orban şi care se opune schemei adoptate la nivelul Uniunii Europene privind cotele de refugiaţi, nu a întrunit marţi majoritatea de două treimi necesară, în principal din cauza abţinerii deputaţilor Jobbik de la vot.

Potrivit liderului Jobbik, Gabor Vona, varianta pe care o va prezenta formaţiunea sa va include în plus o prevedere de eliminarea a aşa-numitelor permise de rezidenţă acordate investitorilor extra-europeni, de care au profitat sute de mii de străini, mai ales chinezi. Din 2013, Ungaria a emis peste 10.000 de obligaţiuni de stat, de o valoare nominală de 300.000 de euro, oferindu-le cumpărătorilor dreptul la un permis de reşedinţă şi posibilitatea de a călători în Spaţiul Schengen. Viktor Orban a declarat vineri că guvernul său nu va retrimite în parlament proiectul de amendament constituţional care interzice relocarea colectivă de migranţi în Ungaria.

'Am încercat să înscriem acest lucru în Constituţie, însă nu am reuşit, pentru că opoziţia s-a aliat cu Bruxellesul', a declarat premierul Orban într-un interviu la postul de radio oficial Kossuth. Propunerea de amendare a Constituţiei a survenit după ce referendumul din 2 octombrie, convocat de guvern împotriva cotelor de refugiaţi stabilite de UE, a fost invalidat din cauza prezenţei insuficiente la vot, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.