Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juncker AMENINŢĂ Marea Britanie cu o notă de plată PIPERATĂ după Brexit

Marea Britanie va avea nevoie de mai mulţi ani pentru a negocia un viitor acord comercial cu Uniunea Europeană după ce va părăsi blocul comunitar şi va primi la plecare o 'factură foarte piperată' de la Bruxelles, a estimat marţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, informează Reuters, potrivit agerpres.

Într-un discurs în faţa parlamentului belgian, Juncker a spus că este de aşteptat ca negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit) să fie lansate luna viitoare şi să dureze doi ani.

Citeşte şi: Situaţie TENSIONATĂ pe cerul Germaniei. Avioanele militare au interceptat o cursă de pasageri

''Pentru a agrea viitoarea arhitectură a relaţiilor dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană, vom avea nevoie de ani'', a declarat şeful executivului UE.

''Britanicii trebuie să ştie asta, ei ştiu asta deja, (Brexit-ul) nu va fi la preţ redus sau cu costuri zero. Ei trebuie să respecte angajamentele în a căror încheiere au fost implicaţi. Aşadar factura va fi, ca să fiu puţin dur, foarte piperată'', a explicat Jean-Claude Juncker, cu referire la costurile ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Premierul britanic Theresa May s-a angajat să lanseze 'divorţul' de UE până la finalul lunii martie 2017 şi să respecte acest calendar, în urma referendumului din 23 iunie 2016 prin care s-a decis Brexit-ul.

La începutul acestei luni, cotidianul britanic The Times a relatat că şefa guvernului britanic va declanşa Brexit-ul la 9 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.