Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Juncker, 'SPERIAT' de Theresa May: 'Este o femeie DURĂ'

reuters
Theresa May

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus că a conştientizat faptul că premierul britanic Theresa May este o 'femeie dură', înaintea începerii negocierilor privind Brexit-ul, care se anunţă tensionate, potrivit AFP.

"Am observat că este o femeie dură", a recunoscut Juncker, întrebat la Bruxelles despre descrierea pe care Theresa May şi-a făcut-o cu o zi în urmă, spunând despre ea că este "o femeie dificilă" în negocieri.

"O respect profund pe şefa guvernului britanic. Îmi place ca persoană", a adăugat Juncker, potrivit Agerpres.

Citește și: Reacţia Palatului Buckingham după zvonurile legate de sănătatea cuplului regal - LIVE VIDEO

Presa a scris în ultimele zile despre o situaţie tensionată între cele două tabere odată cu apropierea negocierilor privind Brexit-ul, care ar urma să înceapă după alegerile anticipate din Marea Britanie de la 8 iunie cerute de Theresa May.

Cu câteva ore înainte ca negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, să detalieze directivele mandatului său, ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a spus că în cazul unei retrageri fără acord, "nu va fi nimic de plătit".

Reglementarea financiară a angajamentelor asumate de Marea Britanie în calitate de membru este una dintre chestiunile cele mai dificile, pe care UE şi-a propus să o rezolve obligatoriu pentru a se ajunge la o 'retragere ordonată' până la 29 martie 2019.

"Nu cred că David (Davis) a făcut bine când a ameninţat că este pregătit să părăsească (negocierile - n.r.). Experienţa mea în politică îmi spune că cei care ies trebuie să revină", a reacţionat Juncker.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.