Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justin Trudeau: Liderii G20 îi vor cere lui Trump să preia iniţiativa în problema schimbărilor climatice

National Post
Justin Trudeau

Premierul canadian, Justin Trudeau, a indicat, într-un interviu apărut vineri în cotidianul german Bild, că liderii ţărilor din G20, reuniţi la Hamburg (Germania), îi vor spune preşedintelui american, Donald Trump, că el ar trebui să preia iniţiativa în abordarea problemelor privind schimbările climatice, relatează agenţia Reuters, conform agerpres.

Trump a decis luna trecută retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, spunând că acesta distruge locurile de muncă ale americanilor. Se aşteaptă ca politica privind climatul să fie subiectul cheie al divergenţelor la summitul G20 pe care cancelarul german Angela Merkel îl găzduieşte vineri şi sâmbătă.

Un bloc de locuinţe S-A PRĂBUŞIT în Italia. Mai multe persoane sunt prinse sub dărâmături

''Îi vom spune (lui Trump) că este important să-şi asume un rol cheie în abordarea problemelor privind schimbările climatice şi crearea de locuri de muncă'', a declarat Trudeau.

Premierul canadian a afirmat că nu există nici o îndoială că vor avea loc schimbări climatice, care reprezintă o provocare, dar şi o oportunitate pentru a investi. El a adăugat că acelaşi lucru este valabil şi în cazul comerţului global. Trump a pledat pentru mai multe măsuri protecţioniste.

''În loc să spunem că vom opri comerţul, trebuie să creăm oportunităţi pentru companiile mai mici şi să protejăm drepturile muncitorilor prin acorduri comerciale progresive precum CETA'', a mai spus Trudeau, referindu-se la acordul comercial UE-Canada.

În legătură cu China, premierul canadian a afirmat că această ţară înţelege că schimburile comerciale cu alte state reprezintă un mod de a reduce sărăcia. Canada discută cu China despre drepturile muncitorilor, protecţia mediului şi subiecte în legătură cu care Beijingul ''nu se simte întotdeauna confortabil'', a declarat Trudeau, adăugând: ''Cred că este important de a formula reguli clare, bazate pe principii''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.