Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a executat alți grei din MAI: Nume importante pe lista celor concediați

iohannis birou

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele privind încetarea raporturilor de serviciu cu MAI ale fostului şef al Poliţiei Capitalei Lucian Guran şi ale foştilor şefi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Mureş şi Vâlcea, chestorii Ioan Nicolae Căbulea, Valentin Pescari, respectiv Ion Stoica. 

Chestorul Lucian Guran se afla la conducerea Poliţiei Capitalei în perioada în care a fost pus în executare mandatul de doi ani de închisoare primit de Adrian Năstase în dosarul "Trofeul calităţii". La acea dată, el a fost audiat ca martor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu era acuzat de favorizarea fostului premier.

Fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, chestor Valentin Pescari, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. 

Ioan Nicolae Căbulea, chestor principal de poliţie, a fost urmărit penal în 2012 într-un dosar legat de listele electorale utilizate la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Dosarul a fost clasat. 

Ulterior, el a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul "Bărbăţie şi Credinţă" în grad de Ofiţer. 

Ion Stoica a fost inspector şef în Argeş, Olt şi Vâlcea, iar în 2009 - secretar general al Internelor. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, şi decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă - cu o stea Eugen Meran din MAI.

Vezi și: BOMBĂ de la Cotroceni: Klaus Iohannis i-a dat afară

______

Citește și: CULMEA NESIMȚIRII Fata femeii care l-a reclamat pe profesorul de la Tudor Vianu a intrat fără examen la liceu

Citește și: FOTO Sunt gemene, împart același bărbat și fac exact aceleași lucruri: de la numărul de pași, la paharele de apă băute

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.