Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis cere intervenția procurorilor: 'Să-i caute pe vinovați'

Klaus Iohannis a vorbit despre legile referitoare la achizițiile publice, votate în Parlament și promulgate de el, dar și despre scandalul dezinfectanților diluați din spitale. El le cere procurorilor și polițiștilor să-i caute pe vinovați.

”Avem un pachet de 4 legi ce reglementează achizițiile publice aprobat în Parlament și pe care l-am promulgat. E un pas înainte în această zonă. Vechea reglementare a suferite multe modificări și erau multe nemulțumiri. Apreciez faptul că Parlamentul a înțeles importanța acestor legi.

Citește și: Un jurnalist și-a ucis iubita, psiholog, într-un ciudat act sexual

Al doilea subiect e legat de sistemul de sănătate. Am văzut ce pagube imense pot apărea din cauza nepăsării și a corupției. Am inclus elemente de sănătate în Strategie și la chestiuni de securitate națională. Am inclus pe ordinea de zi a CSAT de pe 27 mai un punct destinat acestui sector. Am cerut materiale de la Minister, de la instituțiile care au informații și am cerut să vină nu doar cu prezentarea situației, ci și cu soluții.

Nu în CSAT se rezolvă problema, se discută doar. Rezolvarea nu e la CSAT, ci la instituțiile abilitate, la Ministerul Sănătății, care trebuie să vină cu proceduri. Procurorii, polițiștii, trebuie să-i caute pe cei vinovați de încălcarea legii. Nu e vorba doar de o problemă punctuală pe dezinfectanți. O putem rezolva dacă se vine cu soluții ce pot fi puse în practică.

Citește și: A fost făcută prima grefă de penis din SUA / VIDEO

Sănătatea publică e una dintre prioritățile mele. Pacientul trebuie să fie în centrul sistemului, așa cum am spus și în campania prezidențială.”, a spus președintele Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.