Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, întâlnire cu vicepreşedintele Comisiei Europene, comisarul Valdis Dombrovskis

presidency.ro
Klaus Iohannis Valdis Dombrovskis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit vineri, 27 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe vicepreședintele Comisiei Europene, comisarul european responsabil pentru moneda euro şi dialog social,  Valdis Dombrovskis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis ŞTIRIPESURSE.RO.

În cadrul întâlnirii au fost discutate subiecte legate în special de viitorul Uniunii Economice și Monetare, precum şi de procesul de aderare a României la zona Euro.

Citeşte şi: Ministerul Transporturilor vrea CREŞTEREA cheltuielilor salariale la CFR Marfă, deşi compania are pierderi FABULOASE

Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat susținerea României pentru continuarea consolidării Uniunii Economice şi Monetare. Președintele României a arătat că, pentru ţara noastră, viitorul zonei Euro prezintă o importanţă deosebită, având în vedere obiectivul strategic al României de a adopta moneda euro cât mai repede posibil. Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că pregătirea pentru aderarea la zona Euro este o importantă ancoră de stabilitate și predictibilitate în sfera politicilor publice.

De asemenea, Președintele României s-a pronunțat pentru o abordare inclusivă în procesul de consolidare a Uniunii Economice și Monetare, cu respectarea, în cadrul acestui proces, şi a intereselor statelor membre non-euro.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat intenţia Comisiei Europene de a lansa un instrument de convergență menit să acorde asistență tehnică de preaderare statelor membre care doresc să adopte moneda euro.

La rândul său, vicepreședintele Comisiei Europene a informat despre intenţia Comisiei de a prezenta, în luna decembrie a acestui an, un pachet de propuneri cu privire la consolidarea Uniunii Economice și Monetare. Acesta va include şi propunerea privind crearea unui instrument financiar de asistență pentru statele membre care doresc să adere la euro.

Totodată, în cadrul discuțiilor, a fost evidenţiată necesitatea asigurării de către autorităţile române a unui parcurs economic sustenabil, care să favorizeze pregătirea aderării la zona Euro.

Citeşte şi: Băsescu EXCLUDE VEHEMENT un program pentru integrarea României în zona euro: 'Este GREŞIT...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.