Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis marchează o PREMIERĂ ABSOLUTĂ în mandatul său: Ce a făcut după 18 luni

iohannis cotroceni

Cu aproape 18 luni în urmă, pe 16 noiembrie 2014, Klaus Iohannis era ales, printr-o mobilizare unică în România, președintele țării! De la depunerea jurământului, pe 22 decembrie, Iohannis a intrat în memoria românilor pentru faptul că nu ratează niciun weekend în care să nu plece din București, fie la Sibiu, fie în străinătate. Abia acum, după 18 luni de mandat, președintele stă, în premieră, la sfârșit de săptămână, în București. Motivul e unul cât se poate de simplu: Iohannis merge la vot în București după ce și-a făcut buletin de capitală!

De altfel, s-a și văzut că președintele nu a mai plecat la Sibiu. A lucrat intens sâmbătă. A dat nu mai puțin 4 comunicate de presă. La Palatul Cotroceni, sâmbătă, președintele și-a umplut ziua cu decorarea post-mortem a echipajului SMURD care a pierit în accidentul de elicopter din Republica Moldova. Apoi, a examinat două legi și a decis că nu le poate promulga, trimițându-le înapoi în Parlament. Este vorba despre Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată și Legea pentru modificarea și completarea Legii dialogului social nr. 62/2011.

Citește și: O profesoară a fost ruptă în bătaie, în curtea școlii, în fața elevilor, de iubitul gelos, profesor și el / VIDEO

O altă decizie luată sâmbătă de către președintele Klaus Iohannis este aceea de a efectua, luni și marți, o vizită de stat în Luxemburg. Așadar, o sâmbătă plină, după care urmează o zi de alegeri în care va merge la vot și va sta cu sufletul la gură pentru favoriții săi la primării, consilii locale și județene.

De faptul că președintele a lucrat și nu a mai mers la Sibiu s-au bucurat și bucureștenii din Sectorul 6 care se plângeau, în fiecare zi de vineri, că e traficul blocat de uriașa coloană oficială a lui Iohannis, dar și cei de pe Valea Oltului, acolo unde se făceau cozi impresionante din același motiv. În plus, Victor Ponta nu-l va mai putea critica pentru că pleacă mereu din București și că blochează traficul cu coloana oficială.

Trebuie menționat că fostul președinte, Traian Băsescu, mergea, de fiecare dată în ziua alegerilor, la cumpărături, cu ziariștii după el.

Citește și: S-a descoperit ce se întâmplă în creierul celui care crede în Dumnezeu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.