Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Klaus Iohannis, mesaj pentru Dragnea: Cum să dăm țara pe mâna unui om cu probleme penale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis prim  plan

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu direcție către PSD și Liviu Dragnea. Iohannis a reiterat faptul că nu-și dorește un premier cu probleme penale și a dat ca exemplu un paznic care dorește să se angajeze și care nu o poate face, dacă are probleme penale, în context explicând că este de neconceput să dai țara pe mâna unui om cu cazier.

”"Nu am făcut un portret robot, eu am enunţat şi cred că am făcut-o într-un mod destul de clar şi ferm câteva condiţii pe care le pun eu atunci când se va discuta despre prim-ministru după alegeri. Haideţi să luăm de exemplu chestiunea penală. Cu toţii am citit (...) de exemplu că se fac angajări de paznici sau pentru agenţi de pază cum li se spune mai nou. Iată că de fiecare dată când se angajează agenţi de pază prima condiţie este să nu aibă cazier, adică să nu fie penal. Cum ne imaginăm că ţara va fi păzită de unul cu dosar penal. Este absolut inimaginabil. Este o condiţie minimală şi nu am absolut deloc de gând să renunţ la ea. Între timp, chiar am impresia că chiar toate partidele au înţeles.

Eu am o problemă cu oameni care nu ar trebui să fie în primul rând și ei se erijează în lideri. Eu am făcut acest anunț pentru ca fiecare partid să se pregătească din timp cu candidați curați, capabili, ca să nu avem discuții după alegeri.

Eu nu caut o persoană care să îmi fie prieten, caut o persoană care să vină cu garanția partidelor că poate face un Guvern serios și dacă partidele s-au înțeles corect, atunci Parlamentul va vota acel Guvern.

Eu nu cred în Guvern de uniune națională. În anumite situații complicate geopolitic sau politic, este posibil ca o astfel de soluție să se impună, dar alegerile parlamentare sunt făcute pentru a vedea pe cine dorește electoratul să conducă țara. Regula în democrație trebuie să fie: Guvernul va fi ales de Parlament, după ce a primit votul din partea cetățenilor”, a declarat Iohannis, la Adevărul Live.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.