Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ambasadorii din Peru, Italia, Coasta de Fildeş şi Cambodgia / VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Maria Eugenia Echeverria Herrera, ambasadorul agreat al Republicii Peru, Marco Giungi, ambasadorul agreat al Republicii Italiene, Gilbert Largaton Ouattara, ambasadorul agreat al Republicii Cote d'Ivoire, şi pe Ker Vicseth, ambasadorul agreat al Regatului Cambodgiei, cu ocazia prezentării de către aceştia a scrisorilor de acreditare.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, la întrevederea cu ambasadorul Peru, şeful statului a evidenţiat deschiderea României pentru aprofundarea şi diversificarea relaţiei cu această ţară. Ambasadorul peruan a subliniat nivelul bun al dialogului politico-diplomatic, confirmat inclusiv prin organizarea, în aceeaşi zi, la Bucureşti, a unei runde de consultări pe linia ministerelor de externe. Cei doi oficiali au accentuat interesul existent pentru dinamizarea schimburilor comerciale, dar şi pentru creşterea investiţiilor reciproce, inclusiv prin impulsionarea contactelor directe între reprezentanţii mediului de afaceri şi prin implicarea autorităţilor locale.

La întâlnirea cu ambasadorul italian preşedintele Iohannis a subliniat importanţa menţinerii la un nivel ridicat a relaţiilor privilegiate existente între cele două ţări, reflectate în Parteneriatul Strategic Consolidat şi în frecvenţa contactelor politice la nivel. Ambasadorul Republicii Italiene a dat asigurări că guvernul ţării sale apreciază contribuţia valoroasă a comunităţii româneşti la dezvoltarea societăţii italiene.

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că cele două comunităţi - română în Italia şi italiană în România - reprezintă "pilonii punţii de legătură existente între cele două ţări". În context, el a exprimat speranţa în menţinerea bunei colaborări cu partea italiană în vederea soluţionării problemelor cu care se confruntă comunitatea românească în Italia. Cei doi oficiali au salutat soliditatea şi dinamismul relaţiilor economice bilaterale, Italia fiind unul dintre principalii parteneri economici ai României, exprimând totodată convingerea că acestea pot fi în continuare intensificate, cu accent pe facilitarea prezenţei semnificative în România a companiilor italiene. Ambasadorul Republicii Italiene a exprimat interesul pentru întărirea coordonării bilaterale în cadrul UE, inclusiv în ceea ce priveşte reforma cadrului financiar multianual în etapa post Brexit.

La rândul său, şeful statului a salutat poziţia exprimată de partea italiană în ceea ce priveşte viitorul Europei. Cei doi interlocutori au abordat şi subiectul cu privire la evoluţiile legate de dimensiunea socială a Uniunii Europene.

La întâlnirea cu ambasadorul Republicii Cote d'Ivoire, preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat interesul pentru întărirea cooperării bilaterale, cu accent pe dimensiunea economică. Ambasadorul Republicii Cote d'Ivoire a evidenţiat tradiţia relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări şi subliniat interesul ţării sale pentru a reprezenta o poartă de acces la o comunitate economică formată din 15 state din Vestul Africii.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Regatului Cambodgiei, Ker Vicseth, preşedintele Iohannis a exprimat interesul pentru aprofundarea dialogului politic bilateral şi pentru stimularea cooperării în domeniul economic. Ambasadorul Regatului Cambodgiei a evidenţiat progres economic important înregistrat de ţara sa, care deschide calea colaborării în domenii precum agricultura, turismul, telecomunicaţiile sau sectorul bancar. În context, a salutat paşii înregistraţi în vederea dezvoltării cadrului juridic bilateral, cu accent pe facilitarea vizelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.