Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, verdict despre cererile Parchetelor / VIDEO

klaus iohannis cotroceni

Klaus Iohannis a condus ședința CSAT în care s-a discutat despre modul în care se vor face interceptările după decizia CCR.

”Sunt doua aspecte importante asupra cărora insist un puc. Primul tine de respectarea deciziei Curtii Constitutionale și de nevoia de a pune în acord legislația. Al doilea aspect tine de nevoia de a asigura neintrerupt cadrul legislativ pentru ca justitia sa isi faca datoria, fie ca e vorba de cazuri de securitate nationala, fie că e vorba de cazuri coruptie. Eu, ca presedinte, m-am angajat sa fiu garantul functionarii statului de drept in Romania.

Citește și: Iată cum arată apartamentele în care locuiesc Victor Ponta și Daciana Sârbu / FOTO

Guvernul a propus un proiect de OUG pentru punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica. Acest proiect ofera intr-o prima etapa o solutie pentru activitatea organele judiciare. Ulterior, forul legislativ poate avea in vedere si alte solutii pe care sa le dezbata cu societatea civilă și alte instituții interesate. Sunt opinii potrivit carora activitatea parchetelor in absenta infrastructurii tehnice necesare ar fi afectata atat ca operativitate, cat si ca administrarea probatoriului. Ordonanta de urgență raspunde acestei preocupari. CSAT a avizat favorabil proiectul si adoptarea de catre Guvern va reprezenta în acest moment o solutie, fie si temporara, la o problema ce preocupa institutiile statului, cât si opinia publica.”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Ai văzut-o în Playboy, dar acum a fost condamnată la închisoare: Ce a putut să facă această frumusețe / FOTO

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.