Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis vorbeşte despre reforma din Basarabia: Ultimul anunţ al şefului statului

obiectiv.info
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, context în care a afirmat că procesul de reformă din această ţară va contribui la consolidarea încrederii în autorităţile de la Chişinău.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, cei doi înalţi oficiali au discutat despre ansamblul relaţiilor bilaterale, stadiul de aplicare a Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, evoluţiile interne din Republica Moldova şi perspectivele de reglementare a dosarului transnistrean.

Astfel, preşedintele Iohannis a reiterat sprijinul consecvent şi substanţial al României pentru parcursul european al Republicii Moldova, concretizat la nivel politic, dar şi prin multiplele proiecte bilaterale de susţinere a procesului de reformă în spirit european. "Preşedintele României a subliniat în acest sens importanţa continuării susţinute de către Guvernul de la Chişinău a procesului de reforme interne din Republica Moldova, care să aibă relevanţă sporită pentru cetăţeni. Totodată, a evidenţiat că o astfel de conduită este de natură să contribuie la consolidarea încrederii în autorităţile de la Chişinău deopotrivă în plan intern şi extern. În acest scop, preşedintele Klaus Iohannis a încurajat gestionarea cu prioritate a reformelor în domeniile justiţiei şi combaterii corupţiei, ameliorarea mediului de afaceri şi administraţia publică", arată sursa citată.

Şeful statului a dat asigurări cu privire la sprijinul pentru integrarea economică a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, inclusiv prin intermediul proiectelor energetice ce vizează conectarea acestei ţări la spaţiul energetic european prin intermediul României. La rândul său, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a prezentat o evaluare a situaţiei interne din ţara sa, subliniind determinarea Guvernului de a continua efortul de reformă pe baza foii de parcurs asumate la începutul anului, a sincronizării acţiunii guvernamentale cu cea de la nivelul Parlamentului, cu accent asupra reformei sistemului bancar, a reformei justiţiei şi în ce priveşte îmbunătăţirea mediului de afaceri.

Andrian Candu a mulţumit pentru sprijinul României în proiectul european, pentru ajutorul umanitar acordat recent de ţara noastră şi pentru proiectele bilaterale cu impact deosebit implementate în Republica Moldova, dând exemplul proiectului introducerii SMURD. În acest context, el a subliniat emoţia deosebită la nivelul întregii societăţi a Republicii Moldova declanşată de accidentul tragic în care a fost implicat un elicopter SMURD. De asemenea, cei doi înalţi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din dosarul transnistrean în contextul recentei reuniuni a formatului 5+2 de la Berlin, din 2 - 3 iunie, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.