Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi a EXPLODAT în presa străină: critici VIOLENTE la adresa legilor justiției

AGERPRES
Laura Codruta Kovesi

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a acordat un interviu pentru Euronews, în care vorbește despre legile justiției. Ea susține că adoptarea acestor legi va impune controlul politic asupra procurorilor și, totodată, precizează că în România s-a format o masă de politicieni și oameni de afaceri care fac tot posibilul să preia controlul asupra justiției.

”Dacă se va vota acest pachet legislativ va avea un impact negativ asupra independenței justiției și va conduce la controlul politic al activității procurorilor (...) Aceste modificări vor conduce la subordonarea politică a procurorilor și ar putea împiedica în mod serios lupta împotriva corupției”, a spus Kovesi, pentru Euronews.

De asemenea, Kovesi susține că politicienii și oamenii de afaceri din România doresc să preia controlul asupra justiției.

”În opinia mea, independența justiției nu este un privilegiu pentru magistrat - este un principiu fundamental într-o societate democratică.Doar o justiție independentă ca sistem poate asigura un proces echitabil; numai o justiție independentă poate aplica legea în mod egal pentru toată lumea ".

Investigațiile DNA au fost primite cu mult speranță și încredere de către societatea românească. Totodată, este adevărat că acțiunile DNA au mobilizat un întreg sistem format din politicieni și oameni de afaceri care se simt amenințați și care sunt interesați să-și mențină controlul asupra resurselor publice, acesta este motivul pentru care întregul sistem de justiție s-a confruntat cu atacuri incredibile, de la fake news la angajarea companiilor specializate în intimidare și hărțuire", a mai spus Kovesi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.