Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Bologna, un cadru universitar îi îndeamnă pe studenţi să copieze dintr-un motiv INCREDIBIL

facebook.com
studenti

Un profesor de la o universitate reputată din Bologna i-a îndemnat pe studenţi să copieze, aceasta fiind în opinia sa o modalitate de a denunţa impunitatea numeroşilor săi colegi acuzaţi de plagiat, relatează AFP.

"Vă anunţ că nu vă voi supraveghea pentru a vedea dacă copiaţi (...) pentru că nu pot să vă cer să respectaţi reguli pe care Universitatea din Bologna permite să fie încălcate de profesori", notează într-o scrisoare Luccio Piccio, profesor de Economie Politică la una dintre cele mai vechi universităţi mondiale, Alma Mater Studiorum, fondată în 1088.

Citește și: Război politic în Spania: Ministrul de Interne, ANCHETAT

În scrisoarea sa, Piccio face referire la numeroase cazuri dovedite de plagiat implicând anumiţi colegi ai săi şi care nu au avut consecinţe pentru cei vizaţi, în virtutea legii "omerta" care domneşte, potrivit lui, în cadrul universităţii.

Profesorul a făcut în acest sens o paralelă între aceste cazuri şi cel al unei studente suspendate timp de trei luni "pentru că a fost prinsă cu căşti şi telefonul mobil la un examen".

Unul din cazurile citate de Piccio datează din ianuarie 2015, când un responsabil al unei importante instituţii ştiinţifice "i-a scris directorului departamentului nostru pentru a-i semnala că un profesor a copiat de la alţi autori", arată el, conform Agerpres.

Universitatea a afirmat atunci că "nu admite nicio formă de plagiat sau de necinste intelectuală", adaugă Luccio Piccio care a deplâns că, în pofida acestei afirmaţii, confratele său vizat a fost numit recent în fruntea "unui celebru institut de cercetare din Bologna".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.