Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La ce rata a absobtiei fondurilor europene a ajuns Romania

fonduri europene

Rata absorbției fondurilor europene a crescut in luna octombrie cu 1,5 puncete procentuale fata de semtembrie. Ea a ajuns la 39,96%, la 17 octombrie, se arată într-un document postat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

"Valoarea declarațiilor de cheltuieli transmise la Comisia Europeană este de 7,677 miliarde euro, ceea ce înseamnă o absorbție curentă de 39,96% din alocarea UE. (...) S-a primit de la Comisia Europeană, suma totală de 9,30 miliarde euro, care reprezintă 48,41% din alocarea UE 2007-2013. Din aceste fonduri, plățile intermediare rambursate însumează 7,192 miliarde euro, ceea ce reprezintă 37,43% din alocarea UE 2007-2013", informează MFE.

Potrivit documentului, plățile totale către beneficiari (pre-finanțări și rambursări), cu excepția rambursării de TVA, s-au ridicat la suma de aproximativ 10 miliarde euro. Din această valoare, contribuția UE a însumat circa 8,93 miliarde euro, respectiv 46,43% din alocarea 2007-2013.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, estima, pe 5 octombrie, că rata absorbției curente a fondurilor europene va depăși 40% în luna octombrie.

"Estimez că în octombrie rata de absorbție curentă va depăși 40%, datorită faptului că în această lună vom solicita Comisiei Europene rambursarea unei sume de aproximativ un miliard de euro. La finalul lunii septembrie, rata de absorbție curentă a fost de 38,46%, aplicațiile de plată transmise Comisiei fiind de peste 7,38 miliarde de euro", a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Eugen Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.