Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lauda SUPREMĂ pentru România: SUA ne consideră un 'MODEL în regiune'

romanian dream

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat vineri, la Oradea, că România devine un model în regiune în privinţa democraţiei şi a guvernării deschise, el menţionând în acest sens consolidarea instituţiilor democratice, lupta împotriva corupţiei, respectarea drepturilor minorităţilor, libertatea religioasă şi rolul femeilor în societate.

Potrivit lui Klemm, promovarea securităţii, democraţiei şi a prosperităţii sunt priorităţile Ambasadei SUA în România.

Citește și: Miri filmați de prieteni când fac sex după nuntă / VIDEO 18+

El a arătat, într-o scurtă declaraţie de presă, că în privinţa "democraţiei şi a guvernării deschise", "România devine un model pentru alte ţări din regiune", el remarcând în acest sens "consolidarea instituţiilor democratice, lupta împotriva corupţiei, dar şi îmbrăţişarea altor valori democratice, precum respectarea drepturilor minorităţilor, libertatea religioasă, libertatea presei, dar şi rolul femeilor în economie şi societate'.

'În domeniul securităţii, avem un parteneriat foarte strâns atât în calitate de aliaţi, în cadrul NATO, cât şi în cadrul parteneriatului bilateral. Iar România şi SUA au contribuţii importante la capacităţile de apărare ale alianţei şi capacităţile de descurajare ale alianţei, atât în spaţiul transatlantic, cât şi în teatrele de operaţiuni aflate la distanţă', a declarat ambasadorul.

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

A treia prioritate menţionată de acesta este promovarea prosperităţii prin consolidarea comerţului între cele două state, creşterea investiţiilor române în SUA şi a celor americane în România, dar şi prin alte modalităţi de creştere a înţelegerii între cele două ţări,

'De exemplu, să găsim modalităţi de a extinde programele de schimb academic pentru ca studenţii şi profesorii români să călătorească în SUA. Aşadar, promovarea securităţii, democraţiei şi prosperităţii', a mai menţionat ambasadorul.

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

Însoţit de soţia sa şi de o delegaţie din partea Ambasadei SUA la Bucureşti, Hans Klemm a vizitat în cursul zilei Centrul de Excelenţă NATO HUMINT, după care a inaugurat, în prezenţa oficialităţilor bihorene, donaţia de carte americană sub genericul 'Shelf American' (Raftul American) la Biblioteca Judeţeană 'Gheorghe Şincai' Bihor.

Cele 159 de cărţi, în valoare de aproape 3.000 de dolari, oferă acces la diferite resurse informative despre S.U.A., cultura şi valorile americane. O colecţie uniformă de 66 de cărţi cu autori diferiţi poartă pe prima pagină, a fiecărui volum, dedicaţia 'Cu respectul şi prietenia poporului american', titrează agerpres.ro.

Citește și: Pe ei îi consideră femeile cei mai frumoși bărbați: Ce trebuie NEAPĂRAT să ai

Universitatea Oradea l-a primit pe oaspetele Hans Klemm în Aula Magna unde, după o scurtă prezentare a personalităţii şi activităţii acestuia, de către prorectorul Eugen Macocian, ambasadorul SUA a susţinut o prelegere, despre relaţiile româno-americane, care, a spus el, 'nu au fost niciodată mai bune'. Hans Klemm a răspuns, în încheiere, şi la câteva întrebări venite din partea unor studenţi şi cadre universitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.