Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii anunţă cu cine ar putea face majoritatea pentru viitorul Guvern

Cristian-Busoi-2

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat miercuri că dialogul pentru formarea majorităţii ar trebui să se poarte cu toate formaţiunile care vor intra în Parlament, cu excepţia PSD. "Până acum, există o singură forţă politică care a asumat deschis şi hotărât varianta Dacian Cioloş prim-ministru, care este USR. Nu s-au făcut discuţii concrete, cel puţin după ştiinţa mea, cu alte forţe politice, dar, în mod evident, din semnalele publice, poate şi din anumite discuţii informale avem convingerea că şi alte forţe politice vor putea să vină să construiască această majoritate în jurul lui Dacian Cioloş", a afirmat Buşoi, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PNL Bucureşti a indicat că liberalii au "mari" aşteptări de la UDMR în ceea ce priveşte construcţia unei majorităţi parlamentare. "De la UDMR avem aşteptări mari pentru că suntem în aceeaşi familie europeană, am avut de-a lungul anilor bune colaborări cât timp ne-am aflat la guvernare împreună şi este un partid care în cea mai mare parte îşi are susţinerea politică şi de voturi în Transilvania, o zonă care ne aşteptăm ca în mod masiv să voteze PNL, USR, UDMR şi care are o largă susţinere pentru Dacian Cioloş. Rămâne de văzut duminică seara, mai bine spus, poate luni dimineaţa care dintre partidele politice vor accede în viitorul Parlament şi din acel moment, exceptând PSD, dialogul cred că ar trebui să se poarte cu toate partidele care intră în Parlament", a spus Buşoi.

El a subliniat că PNL nu va face majoritate cu PSD. "În opinia mea, dacă există un partid cu care nu avem ce dialog să facem pentru o viitoare majoritate şi ori noi, ori ei trebuie să fim la Putere sau în Opoziţie, acesta este PSD. Avem însă datoria să încercăm să construim o majoritate spre binele României, pentru a nu lăsa România pradă intereselor şi felului, în opinia mea, total haotic şi populist în care ar putea fi guvernat de PSD", a afirmat liderul PNL, conform Agerpres.

Buşoi a susţinut totodată că PMP nu va face pragul electoral pentru a intra în Parlament, însă a arătat că în caz contrar rămâne de discutat. "Rămâne să discutăm atunci. Repet, există un singur partid cu care nu putem face niciun fel de construcţie de guvernare şi acesta este PSD", a conchis Cristian Buşoi. La conferinţa de presă au fost prezenţi şi Leon Dănăilă şi Hilde Brandl - candidaţi la alegerile parlamentare - care au făcut apel la români să se prezinte duminică la vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.